3D glazbeno-scenski spektakl Vivaldianno dolazi u Hrvatsku
19. siječnja 2017.
Music Box (11078 Članci)
Podijeli

3D glazbeno-scenski spektakl Vivaldianno dolazi u Hrvatsku

Zagrebački Dom sportova 21. ožujka će ugostiti jedan veoma poseban koncert. Vivaldianno: City of Mirrors potpuno zasluženo nosi epitet glazbeno scenskog spektakla.

Izvanredna i raskošna produkcija koja klasičnu glazbu izvodi na moderan način. U sklopu svoje svjetske turneje, ovaj orkestar koji je nastao u Češkoj posjetit će i Zagreb.

Vivaldianno: City of Mirrors više je od koncerta klasične glazbe. U njenom središtu je svevremenska glazba, ali i životna priča baroknog kompozitora i virtuoza Antonija Vivaldija, koja je ispričana kroz impozantne 3D video projekcije, moderne plesne koreografije, moćne aranžmane oplemenjene elektronskim instrumentima, te naracijom koja gledatelje i slušatelje vodi na nezaboravno putovanje baroknom Venecijom. Ovaj koncert jednostavno ostavlja bez daha pa je Vivaldianno nakon prvih koncerata u Češkoj postao svjetska senzacija koja rasprodaje koncerte u najvećim dvoranama SAD – a, Engleske, Meksika, Njemačke, Brazila, Argentine, Rusije, Mađarske, baltičkih zemlja kao i Japana, Južne Koreje i daleke Kine.

Vivaldianno čine orkestar klasičnih glazbenika i art-rock izvođača te plesača i naratora. Idejni tvorac ovog show-a je producent, rock pijanista i kompozitor Michal Dvořák, dok je autor libreta također češki glazbenik, scenarist i dramski pisac Tomas Belko.

Ono što ovom showu daje i dodatnu iskustvenu dimenziju je dizajn svjetla i 3D projekcije japanskog umjetnika, redatelja i animatora Kosuoke Sagimotoa.

Vivaldianno orkestar nadalje čini međunarodni tim umjetnika: proslavljeni gudački Herold kvartet, gitarist, aranžer i majstor zvuka Jiri Janouck, violončelistica Terezie Kovalova te Carlo Zeggara iz Perua i Vlado Urlich iz Španjolske na perkusijama i fruli kao i bubnjar Martin Kuzma.

Unatoč tehnici koja je ovaj show podigla na razinu pravog spektakla glavnu ulogu u ”City of mirrors” igra upravo glazba i barokno remek djelo Antonija Vivaldija – ”Četriri godišnja doba”.

Vivaldi je rođen u Veneciji tijekom večeri u kojoj je snažan potres zatresao grad. Glazbi ga je naučio njegov otac, a ono što je širokoj publici možda manje poznato jest da je Maestro Vivaldi još kao mladić zaređen za katoličkog svećenika. Posjetitelji ovog koncerta upoznat će Vivaldija izbliza i osobno, kako i doliči kroz njegovu glazbu!

Izvor: Hamar media