Mnogi Drugi započinju 2017. godinu s Maskama
29. siječnja 2017.
Zorislav Knežević (65 Članci)
Podijeli

Mnogi Drugi započinju 2017. godinu s Maskama

Sve poznatiji i uspješniji zagrebački alternativci Mnogi Drugi objavili su četvrti singl i pripadajući spot.

“Dugo smo razmišljali koju ćemo pjesmu odabrati za četvrti singl i nije nam bilo lako odlučiti, no na kraju smo izabrali Maske. Nekako je najviše odgovarala ovoj siječanjskoj postblagdanskoj depresiji, a super se uklapa kao zatišje pred buru između Čudnog svijeta kao trećeg singla i petog singla kojim planiramo predstaviti dugo sanjani album”, kažu momci iz benda.

Videospot kojim predstavljaju Maske namjerno su snimali minimalistički kako bi podcrtali tekst pjesme i stavili u prvi plan glazbeni doživljaj. Također, nastavno na spot Čudnog svijeta u kojem glume, Mnogi Drugi u Maskama ne glume već bivaju ono što i jesu kada sviraju.

Kameru i montažu spota radila je izvrsna Anita Nadj. Za animacije je zaslužan gitarist Ante: “Htio sam svojim črčkarijama dodati jednu dimenziju koja predstavlja našu podsvijest – ono što se događa u našim glavama, dio koji ne pokazujemo ali koji utječe na ono što radimo i govorimo. Namjerno su djetinjaste i nepovezane jer takve su nam često i misli”.

Uvijek ozbiljni u svojoj neozbiljnosti, Mnogi Drugi su u samo dvije godine ostvarili značajne rezultate. Kao pobjednici natječaja “Zasviraj sa Žujom”, zasvirali su na 10. INmusicu. Pobjeda na prošlogodišnjem natječaju Špancirfesta “Sviraj s Manu Chao” donijela im je predstavljanje pred mnogobrojnom varaždinskom publikom i važnu referencu za karijeru koja slijedi. Vrijedi istaknuti i finale 9. Demofesta u Banja Luci te nastupe na Regius i Hoomstock festivalima.

Prema najavama, prvi album Mnogih Drugih izlazi tijekom godine.