Riječki Turisti imaju novi singl – “Johnny”
31. siječnja 2017.
Music Box (10275 Članci)
Podijeli

Riječki Turisti imaju novi singl – “Johnny”

Turisti upravo objavljuju svoj novi singl ”Johnny” povodom kojeg se Bojan Mušćet, riječki glazbeni influencer, osvrnuo na njihov dosadašnji bendovski rad.

”Čista petica, dojam je kojim odiše novi singl riječkih Turista. Ne zato što je posrijedi peti singl kojim se bend još uvijek predstavlja publici, s obzirom na činjenicu da još nije u vlasništvu albuma, nego zato što je riječ o skladbi kojom bend sasvim neopterećeno kroči područjem koji mu je, protivno imenu banda, sasvim domicilan.

Johnny je žestoka blues rock skladba kojom dominira izvrstan glas Ive Močibob, uronjen u brundajuće gitarske naslage Vave Simcicha te lupanje, trešnju i udaranje Bobe Grujičića. Tercet koga pojedinačno znamo iz drugih priča ipak ovdje zvuči vrlo poznato. Dok za Simcicha i Grujičića esencijalne rock strukture predstavljaju neodvojiv dio njihovih izvedbenih ličnosti, pjevačica skupine, Iva u takvom kontekstu zvuči zrelo, izravno, pa i pomalo drsko. Uostalom, neke pjesme na zajedničkom albumu E.N.I. i Vave dale su naslutiti kako bi mogla zvučati u nešto žešćim uvjetima.

I tekstom Turisti prizivaju upravo inicijalne rock reminiscencije, s obzirom da je Johnny pravovjerni lik iz takvog miljea još otkad je Chuck Berry otprašio Johnny B. Goode. Na sve to nakalemljena je i rudimentarna, pomalo prljava produkcija, pa Turisti ovim singlom otkrivaju još jednu dimenziju, onu gdje iščekivanje izlaska nastupnog albuma postaje zadovoljstvo.”

Singl autorski potpisuje u cjelosti Vlado Simcich Vava, dok je produkciju radio Matej Zec.

Izvor Dallas Records

Foto: Blagoje Borislav Pešić