“Novo” ime na hrvatskoj glazbenoj sceni – osječki Fluentes
11. veljače 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

“Novo” ime na hrvatskoj glazbenoj sceni – osječki Fluentes

Fluentes je nastao početkom 2004. godine snimanjem prvog singla “Kad podigneš zid”. U prvotnom sastavu u bendu su bili Goran i Andrej te još Mladen Čuturilo – bas, Kruno Štrk – bubanj i Damir Svalina – klavijature.

Bend nakon godinu dana rada na pjesmama prestaje s radom, te Goran samostalno snima demo pjesme i održava koncertu Osijeku s Jelenom Radan gdje nastaju live snimke koje su kasnije objavljene na YouTubeu (“Your Guard”, “Better”, “Pođi na put”, “Dreaming My Dreams” i dr.).

Nakon nastanka Facebook stranice okupljaju se fanovi zbog čega se bend ponovno okuplja i u studiju Marija Zbiljskog snimaju “Upside down”, koja kasnije postaje “Opet zaljubljen”. U sastavu su tada Goran, Kruno i Andrej te se bendu pridružuje Antonio Krupilnicki na basu.

2013. godine Fluentes potpisuje ugovor s izdavačkom kućom Menart te predstavlja svoj prvi singl “Opet zaljubljen”. Na basu je ovaj puta Matija Nikolin, koji do danas ostaje član benda. Nizaju se singlovi “Možda mir”, “Nisam sam”, te reizdanje “Kad podigneš zid.”

U veljači 2015. godine izlazi suradnja s Jelenom Radan, pjesma “Pođi na put” koja osvaja srca mnogih slušatelja te nagradu Music Pub Zlatka Turkalja za pjesmu godine 2015. Spot za pjesmu je snimio Andrej Car, kao i za sljeedeći singl “Obećanje”. U prosincu 2015. izlazi nova pjesma, suradnja s Vjekom Filipovićem iz Tamburaša slavonske krvi – “Jedni drugima”.

Tijekom 2015. Fluentes je pozvan u projekt “Zimzeleno, a novo” Zlatka Turkalja i iz toga poziva rađa se obrada poznate pjesme Krunoslava Kiće Slabinca “Plavuša”. 2016. bendu se pridružuje novi bubnjar – Tomislav Hajduković.

Posljednji singl je pjesma “Vrijeme”, a prvi album benda očekuje se tijekom 2017. godine.