Rasprodanim koncertima Josipa Lisac obilježava 50 godina karijere
14. veljače 2017.
Music Box (9152 Članci)
Podijeli

Rasprodanim koncertima Josipa Lisac obilježava 50 godina karijere

Vokalno superiorna, specifične i sjajne interpretacije, jedinstvenog modnog izričaja, impresivne glazbene karijere koja traje punih 50 godina – sve je to Josipa Lisac.

Ovu zaokruženu brojku Josipa će za početak obilježiti s tri velika koncerta. Prvi će održati upravo danas, na svoj rođendan, u beogradskom Sava centru. Slijedi nastup u sarajevskom Bosankom kulturnom centru 25. veljače te u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, 26. ožujka. Beogradski i sarajevski concert rasprodani su već nekoliko dana, a za gostovanje u Novom Sadu još ima malo ulaznica u prodaji.

Od pjesama s antologijskog “Dnevnika jedne ljubavi” koji je 2013. godine obilježio 40 godina od svog prvog objavljivanja pa do najnovijih singlova “Tu” i “Moja magija”, Josipa nas oduševljava svojom dosljednošću i svojim pjesmama koje donosi uvijek na nov, zanimljiv način. Njeno odrastanje uz glazbu već je od ranog djetinjstva odredilo i njen životni put kojem se u potpunosti posvetila.

 

Od Zbora Hrvatske radiotelevizije čijom članicom postaje već u 10 godini, preko popularne rock grupe “O’Hara”, a zatim “Zlatni akordi” pa do impresivne samostalne glazbene karijere čiji je početak obilježilo upoznavanje s popularnim rock’n’roll pjevačem i skladateljem Karlom Metikošem. Njihov prvi zajednički album i prvi album u Josipinoj karijeri, “Dnevnik jedne ljubavi” ne samo da je prvi konceptualni album, već je i prva ženska rock ploča na ovim prostorima koja ne prestaje oduševljavati publiku čak ni 44 godine poslije. Od tada pa sve do danas, Josipa je snimila nekoliko sjajnih studijskih albuma, ostvarila brojne suradnje s kolegama iz raznih glazbenih pravaca pri čemu se pokazala kao prava glazbena kameleonka te ostavila trajan pečat obradama tradicionalnih pjesama poput “Omer beže”, “Niz polje idu, babo, sejmeni”, “Vila Velebita”, “Kalino mome”.

Funk, rock, klasika, pop, klapska ili božićna pjesma, etno, fado ili rap – to je sve glazba u kojoj se Josipa savršeno snalazi. Upravo zato njena glazba ne poznaje dobnu granicu, a na svojim koncertima posvećenima Karlu Metikošu, skladatelju koji je zaslužan za njenu karijeru, oduševljava i puno mlađu publiku. 50 godina karijere kojoj se ni približno ne nazire kraj, san je svakog umjetnika u kojem se često isprepliću nedoumice, strah, uzbuđenje, vizije i želje. A vizija i želja Josipa ima još puno.

Foto: Dunja Dopsaj