Bijelo dugme kao nekada rasprodaje velike dvorane na svjetskoj turneji
15. veljače 2017.
Music Box (11100 Članci)
Podijeli

Bijelo dugme kao nekada rasprodaje velike dvorane na svjetskoj turneji

Spektakularna ovogodišnja koncertna turneja legendarnog Bijelog Dugmeta u sklopu koje bend nastupa u velikim dvoranama Stuttgarta, Londona, Istanbula, Sofije i Skoplja, bilježi streloviti početak jer su karte za koncert u Stuttgartu u Carl Benz Areni 18.02.2017. već rasprodane.

Ogroman interes publike širom svijeta za nastupima najpopularnije grupe na Balkanu ne jenjava te doznajemo da je vrlo malo karata ostalo i za londonski koncert u čuvenom Apollo Theatre 23.02., kao i za istanbulski u Volkswagen Areni 25.02. Bugarski će obožavatelji Bijelog Dugmeta doći na svoje 07.04. kada je zakazan koncert u Armeec Areni u Sofiji, dok će Makedonci ovom koncertnom spektaklu moći prisustvovati dan kasnije, 08.04. u Areni Boris Trajkovski u Skoplju.

Da Bijelo Dugme uistinu ne odmara pokazuje i objavljivanje novog albuma “Ko ne poludi taj nije normalan!” krajem 2016. godine, u izdanju Croatia Recordsa. Album sadrži fantastične nove izvedbe Dugmetovih megahitova, kao što su “Ružica si bila sada više nisi”, “Napile se ulice” i “A i ti me iznevjeri”. Jezgru ovih zapanjujućih novih interpretacija čine Goran Bregović i dva kultna Dugmetova pjevača, Alen Islamović te  Mladen Vojičić Tifa.

To je prvo Dugmetovo izdanje nakon jednog od najvećih diskografskih projekata na ovim prostorima, Bijelo Dugme Box Seta Deluxe (LP). Ovo luksuzno Box set izdanje objavljeno je 2014. godine, a sadrži Abbey Roadove remastere svih kultnih albuma Bijelog Dugmeta, knjigu “Bijelo Dugme” na 296 stranica s velikim brojem nikad objavljenih fotografija i dokumenata iz diskografske karijere Bijelog Dugmeta, download šifru za preuzimanje svih remasteriranih pjesama iz ovog box seta te rijetke memorabilije grupe.

Izvor: Croatia Records