Trmasti Primož dočekao svoju konstelaciju s prvim službenim singlom
15. veljače 2017.
Zorislav Knežević (69 Članci)
Podijeli

Trmasti Primož dočekao svoju konstelaciju s prvim službenim singlom

Pod okriljem Kulturnog centra Maribor (bivši Subkulturni azil), u izdanju Akord Records, mladi kantautor Primož Rajtmajer, poznatiji kao Trmasti Primož, objavio je prvi singl “Avtobus na šus”.

U pjesmi govori o lutanju kroz život, za koji djelomično krivi pijanog vozača autobusa. Glazbu potpisuje sam, dok mu u tekstu pomaže Klemen Šali. Za miks i mastering je zaslužan Andi Gal, uz Primoža i autor aranžmana. Svoj prvijenac, radnog naziva “Življenje je lepo”, snima pod palicom uglednog slovenskog kulturnog djelatnika Dušana Hedla.

Pjesmu “Avtobus na šus” možete poslušati na YouTube-u ili ju besplatno preuzeti u MP3 odnosno WAV formatu.

Trmasti Primož je svoju prvu gitaru kupio 2008. godine. Crni Fender, čijim je poljima ovladao uglavnom učeći od rođaka, brzo je postao njegov zaštitni znak. Krajem 2011. održao je prvi solo koncert u Malečniku pored Maribora, u međuvremenu snimio demo pjesmu “Daj, daj, daj”, također dostupnu na YouTube-u, a iduće godine znanje samouka nadogradio pohađanjem alternativne glazbene škole KUD-a “Coda” iz Maribora, pod mentorstvom Boštjana Zorca. Na Art Campu potonjeg KUD-a je zasvirao s Dominikom Jemcom i Matijom Furlanom, što su i počeci djelovanja benda D’Smokers. U bendu provodi tri godine i skuplja iskustvo s više od 30 koncerata, među kojima se izdvajaju nastupi u klubovima Štuk, Satchmo i MC Pekarna. Čak i za vrijeme djelovanja u bendu, upisivao je solo nastupe.

Kroz riječi i glazbu, mariborski kantautor želi zaboraviti loše stvari iz prošlosti te se okrenuti svijetloj budućnosti i ostavrenju snova. Pozitivan stav isprepliće s melankoličnim sivilom, stoga njegove pjesme žive između dura i mola, a lebde iznad stvarnosti. Od svojih početaka, pa do danas, Trmasti Primož je napisao između 1000 i 1500 naslova poezije. “Mordna nekoč”, objavljena na stranici Poesis, pobudila je veliko zanimanje. Tijekom ove godine obećao je izdati i pjesničku zbirku.