PREMIJERA: Trećim singlom “Grey Hair” White on White predstavlja album prvijenac “Out of Nowhere”
4. siječnja 2019.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

PREMIJERA: Trećim singlom “Grey Hair” White on White predstavlja album prvijenac “Out of Nowhere”

Prije nešto više od godinu dana hrvatskoj se glazbenoj sceni singlom prvijencem “Mirage” kao White on White predstavio riječki kantautor Marko Rogić , a ujedno najavio i album “Out of nowhere”.

Kako kaže Marko, projekt se dogodio sasvim slučajno, riječima pisca Bekima Sejranovića “nigdje, niotkuda”, a u tom je kontekstu i dobio ime “Out of Nowhere”. Osim najavnim singlom “Mirage”, s albuma prvijenca imali smo prilike čuti singl “This war”, a upravo je treći singl “Grey Hair” ishodište i podloga albuma čiju okosnicu čine iz života istrgnute, iskrene priče nastale jednostavnim kantautorskim ključem bliskim prizvuku countrya i americane kojima je aranžmasku i produkcijsku boju udahnuo Darko Terlević.

“To je priča o odlasku, o gubitku, o emocijama natopljenim tugom i dječjom željom za beskrajnosti i bezvremenosti. Album “Out of Nowhere” nastao je, kako mu i samo ime kazuje, niotkuda, iz pera i gitare jednog neglazbenika, u lijepim glazbenim godinama. Dvanaest skladbi na albumu predstavlja svojevrsni glazbeni otisak stanja čovjeka u vremenu mjena i rastanaka s dragim ljudima, pričama i odnosima. “ ( Marko Rogić)

Video spot za pjesmu ‘Grey Hair’ sniman je na lokaciji starog kaštela Grobnik u blizini Rijeke, a napravljen je kao audio i video zapis live sessiona benda uz podršku gudačke i puhačke sekcije. Glazbu i tekst potpisuje Marko Rogić, a aranžman Darko Terlević. Režiju i snimanje spota potpisuje Martina Šalov, dok je za tonski zapis, mixing i mastering zaslužan Matej Zec.

Kolaž tema kroz koje album “Out of Nowhere” prolazi izlog je emocija i duševnih stanja autora, a stvara sasvim intimnu priču bez previše ušminkavanja. Iako finalni zvuk na albumu njeguje nešto moderniji izričaj, sve su pjesme nastale nekako spontano i bez pripreme. Stvaranje glazbe i pisanje pjesama Markovo su sredstvo izražavanja, a kroz sve to zajedno, kanalizira svoje emocije i ispušta ih iz sustava.

“Proživljene godine života, jedna teža uz pokoji gubitak rode u čovjeku neku tugu koja pošto – poto želi van. To je, uz podršku prijatelja glazbenika, bio osnovni impuls nastanku ovih pjesama”, kaže Marko Rogić a.k.a. White on White.

Album možete poslušati na Deezeru:

Foto: Marko Laća