Ivana Picek kao Pi na dugoočekivanom novom albumu
21. veljače 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Ivana Picek kao Pi na dugoočekivanom novom albumu

Talentiranu producenticu i multiinstrumentalisticu Pi mnogi od vas poznaju kao Ivanu Picek, u brojnim očima najaktualniju i najzanimljiviju hrvatsku glazbenicu nove generacije, čiji tekstovi iskaču od svih onih klasičnih interpretacija ljubavi, patnje i sličnih termina.

Nedavno je stvarala glazbenu pratnju na recitalima Rade Šerbedžije posvećenima Arsenu Dediću, a također je poznata kao pjevačica popularnog psihodeličnog rock benda Pridjevi, koji su izdali vrlo uspješan album u Americi. Godine prolaze, dok se talentirana Pi bavi smionim usmjeravanjem budućnosti hrvatske glazbe.

Album zanimljivog imena, a koji iza toga krije još zanimljiviji sadržaj, ovih je dana ugledao svjetlo dana. Planine, mračne šume, kraljevi, lijesovi i demoni te odabiri i katarze koje u ovozemaljskom životu moramo proživjeti, čine ovaj album specifičnim ne samo po genijalnoj glazbi, već i po nenadmašivoj tematici albuma. Album “Časna lubanjska” je neusporediv s albumima glazbenika naših prostora, te bi se mogle povući poneke poveznice s prekrasnom Grimes, Coco Rosie, itd. Od uvodnog rominjanja kiše, neovozemaljskih vokala i divnih dionica harfe te ostalih magičnih instrumenata, pa sve do vrlo mračnih beatova i djelomične party atmosfere, album “Časna lubanjska” završava žuborom, asocirajući na krv i znoj osobe koja daje svoj život za umjetnost. Ovo je prvi pravi album Ivane Picek, a sve do sada je bila igra – čarobna i vilinska.

Pi jednostavno i iskreno navodi da je sve zvukove, instrumente i vokale snimila u svojoj sobi, pritom otkrivši cijeli novi svijet snimanja i produkcije. Prvi puta se okušala u miksanju i obradi pjesama. Za artwork su zaslužne djevojke iz NJI3 (Franka Tretinjak, Dina Milovčić i Tessa Bachrach Krištofić). U samom nastanku albuma, osim Pi (koja je uradila sve, od snimanja do produkcije i miksa pjesama), sudjelovali su Marko Kuten (beskonačna kreativnost i osjećaj za aranžman brojnih magic synth dionica, pojedinih dionica ukulelea i back vokala na pjesmi Kralj Matijaš) i mladi zagrebački producent Arian Vuica – Dr. Strapazoot iz GODSOUNDZ-a, koji zaokružuje miks i master albuma (poznatiji po suradnji sa hrvatskim Kukusom, High Fiveom i brojnim stranim glazbenicima).

Album “Časna lubanjska” poslušajte na Bandcampu.