Sara Renar predizvođač na koncertu Macy Gray!
21. veljače 2017.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Sara Renar predizvođač na koncertu Macy Gray!

Sjajna kantautorica Sara Renar nastupit će prije Macy Gray na koncertu u Tvornici kulture u četvrtak 9. ožujka.

Sara Renar je nagrađivana zagrebačka glazbenica koja iza sebe ima tri hvaljena studijska izdanja “Djeca”, “Jesen” i “Tišina” koja su joj zacementirala poziciju na regionalnoj sceni.

Upravo je posljednji i aktualni album “Tišina” prikupio samo najbolje recenzije od strane kritike i medija, a za njega je ove godine dobila i dvije nominacije za prestižnu diskografsku nagradu Porin u kategoriji albuma godine i najboljeg albuma alternativne glazbe. U posljednje dvije godine održala je preko 150 nastupa, a sve više nastupa i van granica regije te se upravo nalazi na regionalno-europskoj turneji. Avangadni zvuk koji je predstavila kroz svoje nastupe kao i na posljednja dva albuma stavljaju je u sam vrh nove regionalne glazbene scene.

Macy Gray, višestruka dobitnica Grammyja i jedna od najpoznatijih R&B/soul pjevačica prepoznatljivog promuklog vokala, u Zagreb dolazi na krilima novog albuma “Stripped”, a predstavit će i cijeli katalog singlova iz bogate karijere koji su je označili jednom od najpoznatijih vokalistica u zadnjih 17 godina.

Novi album je sniman uživo u crkvi u Brooklynu bez naknadnog miksanja i uređivanja, a odmah po izlasku debitirao je na trećem mjestu Billboard Jazz albuma. Macy i dalje pokazuje vokalnu nadmoć kao i autorsku zrelost, a sebe na novom albumu prvenstveno smatra jazz pjevačicom, dok se svjetski mediji slažu da je napravila remek djelo i s pravom nosi titulu kraljice u glazbenom svijetu. Uz nove autorske pjesme poput “Annabelle”, “The Heart” i “Lucy”, Gray je na album “Stripped” uvrstila i nove verziju njezinih megahitova “I Try” i “She Ain’t Right For You” kojem je dodan reggae prizvuk, a poigrala se i s “Redemption Song” Boba Marleya i coverom “Nothing Else Matters” koju originalno potpisuje Metallica.

Vani je i novi singl “White Man” u kojem progovara o valu rasnih i rodnih neravnopravnosti koji se trenutno događa u Americi, a to je ujedno i najava novog albuma koji bi trebao izaći na ljeto.

Ulaznice

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 170 kn. Na dan koncerta cijena će iznositi 195 kn.

Službena prodajna mjesta:

  • Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
  • Aquarius CD shop, Varšavska 1
  • Dirty Old Shop, Tratinska 18
  • Rockmark, Berislavićeva 13
  • eventim.hr
  • entrio.hr