Je li Jay Z zaslužio uvrštenje u Kuću slavnih tekstopisaca?
25. veljače 2017.
Nikola Knežević (2798 Članci)
Podijeli

Je li Jay Z zaslužio uvrštenje u Kuću slavnih tekstopisaca?

Tako je Shawn Carter, poznatiji kao Jay Z prvi reper koji je uvršten u Kuću slavnih tekstopisaca.

Zanimljivo je kako u Kuću slavnih ove godine nisu izabrani Madonna, George Michael, Bryan Adams, Vince Gill, Kool & The Gang, Cat Stevens, Gloria Estefan, David Gazes, Jeff Lynne i Sly Stone, a osim Jay Z-a uvršteni su Babyface, Max Martin, Robert Lamm, James Pankow, Jimmy Jam i Terry Lewis, te Peter Cetera iz Chicaga.

Ceremonija će biti održana 15. lipnja u Marriott Marquisu u New Yorku. Glavni uvjet za uvrštenje u Kuću slavnih  jest barem 20 godina karijere kao tekstopisac.

Bunio se netko ili ne oko uvrštenja Shawna Cartera u Hall of Fame čovjek je tijekom karijere duge više od 30 godina prodao više od 100 milijuna albuma te osvojio 21 Grammy nagradu. Čak ga je i MTV proglasio najvećim MC-jem svih vremena. Kao glazbenik drži rekord za najviše broj jedan albuma jednog solo izvođača na Billboard 200 ljestivici. Ima 13 broj jedan albuma. Imao je i četiri singla na broju jedan Billboardove Hot 100 ljestvice, jedan kao glavni izvođač. 2009. godine proglasili su ga kao desetog najuspješnijeg izvođača na Billboardu kao i petog solo glazbenika i četvrtog najuspješnijeg repera svih vremena, a ispred njega su Eminem, Nelly i 50 Cent. Smješten je na 88. mjesto ljestvice najuspješnijih glazbenika svih vremena prema Rolling Stone magazinu.

Što god je dotaknuo, ostvarilo je uspjeh. Definitivno ima smisla za stvaranje glazbe i to ne možemo nikako opovrgnuti. Što se tiče hip hopa možemo slobodno reći da je najveći umjetnik i producent današnjice, te je ovo priznanje definitivno zasluženo, volio netko njegovu glazbu ili ne.

Foto: YouTube Screenshot