Norah Jones obožavatelje razveselila prvim live albumom
17. travnja 2021.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Norah Jones obožavatelje razveselila prvim live albumom

Uspješna glazbenica iza sebe ima devet Grammy nagrada, 50+ milijuna prodanih primjeraka albuma, najviše stream-an live nastup 2020., čak sedam studijskih izdanja – a ovoga petka je objavila i svoj prvi live album, naslova “…’Til We Meet Again”.

Norah Jones nam na ovom izdanju donosi ukupno 14 pjesama izvedenih uživo u periodu od 2017. do 2019. godine, na raznim koncertnim postaja – od SAD-a, Francuske, Italije do Brazila i Argentine. U tome joj je pomogao čitav niz izvrsnih glazbenika koji su je pratili na njenim nastupima, među kojima su i bubnjar Brian Blade, gitarist Jesse Harris, kao i basisti Christopher Thomas i Jesse Murphy…

Izdanje donosi presjek njenih pjesama iz čitave gotovo 20-godišnje karijere, što uključuje i “Don’t Know Why”, “Sunrise”, “Those Sweet Words” sa samih početaka preko “After The Fall ” i “Tragedy” do najnovijih “It Was You” i “I’ll Be Gone”, dok album zatvara njena emotivna izvedba pjesme “Black Hole Sun” Soundgardena, izvedena 2017. godine u Fox Theatre u Detroitu, kao posveta tada preminulom kultnom glazbeniku Chrisu Cornellu.

Podsjećamo, Norah Jones svjetsku glazbenu scenu je osvojila 2002. godine s albumom prvijencem “Come Away With Me”, koji joj je godinu kasnije donio i prve Grammy nagrade! Nakon toga uslijedio je čitav niz čarobnih i uspješnih solo-albuma ispunjenih njenim prepoznatljivim zvukom, od kojih je posljednji “Pick Me Up Off The Floor”, objavljen u lipnju 2020.

Kroz godine je predstavljala i niz različitih projekata, u kojima je ostvarila interesantne suradnje. Tu ubrajamo njene bendove The Little Willies, El Madmo kao i aktualan Puss N Boots, trio koji uz nju čine i Sasha Dobson i Catherine Popper.

Foto: Jason Shea