26. veljače 2017.
Music Box (10880 Članci)
Podijeli

Vrhunski predstavnik modern jazz/hip-hop pokreta José James predstavio novi album

José James predstavlja novo studijsko izdanje, prethodno najavljeno pjesmom “Always There”.

Novi album nosi naziv “Love in a Time of Madness” nasljeđuje zamijećeno studijsko izdanje posvećeno Billie Holiday – “Yesterday I Had The Blues: The Music of Billie Holiday” (2015.), a predvodi ga već spomenuta pjesma “Always There”, koja je po objavi dobila i prateći videospot.

“Love in a Time of Madness” donosi 12 pjesama, koje produkcijski potpisuje Antario ‘Tario’ Holmes. Album bilježi kolaboracije s Kortneyem Pollardom, bolje znanim kao Mali Music, na pjesmi “Let It Fall” te Oletom Adams na posljednjoj pjesmi “I’m Yours”. Novo izdanje ujedno je i novo iskustvo za Joséa – glazba s fokusom na R&B, pomiješana sa soul, electronic pop, i trap žanrovima. Također, na novom album čuje se utjecaj afričkog folka, američkog gospela te funka.

José James kaže kako mu je bitno dotaknuti ljude, no ovog puta ne samo srce i misli, već želi da ljudi plešu slušajući njegovu glazbu. “Mogu stvarati jazz albume do kraja života, no želim doći do ljudi. Volim Jamie xx-a jednako kao i Milesa Davisa.” Kaže James o albumu te nadodaje “Ovo je preporod nečeg što nisam vidio još od 90-ih, kada su se hip-hop, R&B te pop spajali na veoma zanimljiv način, kao Tribe, Erykah Badu, ili D’Angelo. Ovdje je sada posve nova generacija koja se ne boji sve to spajati zajedno. Svijet je ponovo spreman za ovako nešto.”

Novo studijsko izdanje “Love In A Time Of Madness” hrvatskoj je publici dostupno u digitalnom obliku.

Popis pjesama:
Always There
What Good Is Love
Let It Fall (feat. Mali Music)
Last Night
Remember Our Love
Live Your Fantasy
Ladies Man
To Be With You
You Know I Know
Breakthrough
Closer
I’m Yours (feat. Oleta Adams)

Izvor: Universal Music Hrvatska

Foto: Universal Music