Crvena jabuka 7. travnja obilježava 30 godina albuma “Za sve ove godine”
28. veljače 2017.
Music Box (9152 Članci)
Podijeli

Crvena jabuka 7. travnja obilježava 30 godina albuma “Za sve ove godine”

Klub Boogaloo priprema pravu koncertnu poslasticu – nastup legendarne grupe Crvena Jabuka u petak 07. travnja!

Prije puno godina, točnije 1985., pet mladića se okupilo i odlučilo svirati ljubavne pjesme. Od nekoliko predloženih imena za naziv grupe prevladalo je to što je neko na probu donio jabuke, i to crvene. 1986. godine Crvena Jabuka objavljuje svoj prvi album koji sa hitovima “Bježi kišo s prozora”, “Dirlija” i “Sa tvojih usana” koji odmah postiže velik uspjeh. Iste godine Crvena Jabuka planira svoju prvu turneju, sa prvim koncertom u Mostaru zakazanim za 18. rujna 1986. Nažalost, taj koncert nisu održali, jer na putu ka Mostaru kod Jablanice grupa doživjela prometnu nesreću u kojoj su poginuli Dražen Ričl – Zijo, glavni vokal i gitara i basist Aljoša Buha. U siječnju 1987. godine, snimaju svoj drugi album „Za sve ove godine“ posvećen Ziji i Aljoši. Album su snimili preostala tri člana iz originalne postave – Cunja, Zlaja i Žera kao novi glavni vokal. Do tada je Dražen Žerić – Žera svirao klavijature i pjevao prateće vokale.

Na idućem albumu „Sanjati“ im se priključuje novi basist Nikša Bratoš, a Jabuka nastavlja svoju uspješnu karijeru sve do danas. Redaju se uspješni albumi “Tamo gdje ljubav počinje”, “Uzmi me kad hoćeš ti”, “Nekako s proljeća”, „U tvojim očima“, “Svijet je lopta šarena”,…., a mi ćemo specijalnim klupskim koncertom obilježiti 30 godina albuma “Za sve ove godine” uz presjek hitova iz cijele karijere.
Očekuje vas večer puna hitova – “Dirlija”, ‘Tamo gdje ljubav počinje’, ‘Tuga, ti i ja’, ‘Nekako s proljeća’, ‘Tvoga srca vrata’, ‘Bježi kišo s prozora’, ‘Volio bih da si tu’, Sviđa mi se ova stvar“, „Ima nešto od srca do srca“, „To mi radi“, i još mnogi drugi. Poznati višesatni koncerti Crvene Jabuke i  svevremenski hitovi neosporivo su dobar razlog za posjet  ovom koncertu.

Nakon koncerta, iza ponoći će se nastaviti 100% Domaćica party gdje će se vrtjet svi ex-yu hitovi. Za posjetitelje koncerta je ostanak na 100% Domaćica partiju besplatan, a za posjetitelje koji će željeti doći samo na party će ulaz koštati 20 kn.

Vrata se otvaraju u 21 sat, a koncert će početi u 22 sata.
Cijena ulaznica 60 kn u pretprodaji, 80 kn na ulazu. Pretprodajna mjesta: Boogaloo – Ulica grada Vukovara 68 (radnim danom od 08 – 15 sati), Dirty Old Shop – Tratinska 18, Rockmark – Berislavićeva 13,  Kloto – Masarykova 14, Entrio, Eventim. Nakon koncerta na 100% Domaćica party ulaz 20 kn.