Mjuzikl “Spamalot” Monty Pythona u ožujku u Lisinskom!
28. veljače 2017.
Music Box (10743 Članci)
Podijeli

Mjuzikl “Spamalot” Monty Pythona u ožujku u Lisinskom!

U Zagrebu, 11. i 12. ožujka 2017. godine, u dvorani Vatroslava Lisinskog bit će upriličen mjuzikl komedija ”Spamalot” beogradske produkcije, u kojem glume vodeće glumačke zvijezde iz regije Nikola Kojo i Nikola Đuričko, poznati Gordan Kičić  te ”kraljica” beogradskih mjuzikala, Jelena Jovičić.

Monty Python’s “Spamalot” je mjuzikl komedija bazirana na filmu “Monty Python i Sveti Gral” i jedan je od najpopularnijih mjuzikala ikada odigranih na Broadwayu. „Spamalot“ obiluje tradicionalnim britanskim humorom te u prepoznatljivom pajtonovskom stilu obrće realnost na komičan i sarkastičan način, uz neizbježnu dozu šarma i lokalnih „fora“ glavnih glumaca, Nikole Koje i Nikole Đuričkog.

Kad je postavljena na Broadwayu 2005. godine, predstava Spamalot je bila nominirana u 14 kategorija za nagradu “Tony”. Zaradila je preko 175 milijuna dolara, s više od dva milijuna gledatelja diljem svijeta, od Kanade i Meksika, preko Britanije i Mađarske pa do Japana i Južne Koreje.

Glumački ansambl „Spamalota“ koji dolazi u Zagreb 11. i 12. ožujka broji 16 ljudi, zbor 8, orkestar 17 i zajedno s ljudima iza scene čine ekipu od 84 osobe. U 18 izvođenja predstave, pogledalo ju je preko 25.000 gledatelja, uključujući publiku u Novom Sadu, Paliću, Nišu, Tivtu i Skoplju, a nastavlja se ponovno Novim Sadom i Zagrebom.

Ovo je priča o legendarnoj potrazi kralja Arthura za Svetim Gralom, gdje je kralj Arthur prikazan kao veseo i luckast vladar a savršeno ga je utjelovio regionalno poznati glumac, Nikola Kojo. U njegovoj pustolovini pomažu mu vjerni sluga Patsy te vitezovi okruglog stola.
Mjuzikl garantira smijeh i dobru zabavu, a gdje god je izvođen, ispraćen je gromoglasnim pljeskom publike.

Cijena ulaznice je od 170 do 230 kuna, a mogu se nabaviti na blagajni dvorane Lisinski, www.ulaznice.hr te na svim prodajnim mjestima Ticketshopa – www.ticketshop.hr

Uloge:

Kralj Arthur – Nikola Kojo (Lepa sela, lepo gore, Rane, Do Koske, Mi nismo anđeli, Vratit će se rode, Parada, Stado…)
Sir Robin – Gordan Kičić (Kad porastem biću kengur, Turneja, Potera za sreč(k)om, Do koske, Nebeska udica…)
Sir Lancelot – Nikola Đuričko (Vratit će se rode, Kao rani mraz, Montevideo, Bog te video (svi), Kad porastem biću kengur, Mrtav, ladan, Munje…)
Sir Galahad – Dejan Lutkić (Bela lađa, Pevaj, brate!, Labirint, Nebeska udica, m(j)ešoviti brak…)
Patsy – Srđan Timarov (Sveti Georgije ubiva aždahu, Montevideo, Bog te video!, Cvat lipe na Balkanu (TV serija)…)
Sir Bedivere – Miroljub Turajlija (Bela lađa, Pevaj, brate!, Agencija za SIS…)
Istoričar – Ivan Marković
Gospa od Jezera – Jelena Jovičić (Crna mačka, beli mačor, Bela lađa, prvakinja Pozorišta na Terazijama, glavne uloge u mjuziklima Mamma mia, Victor, Victoria, Grk Zorba, Producenti, Chicago…)

Autorska ekipa:
Redatelj – Radoslav Rale Milenković
Dirigent – Vesna Šouc
Koreograf – Jelena Arsić
Kostimograf – Snežana Šimić
Scenograf – Vesna Popović