12. ožujka 2017.
Nikola Knežević (2798 Članci)
Podijeli

Više od godinu dana nakon povratničkog koncerta Saša Novak se vraća u Zagreb

Saša Novak se vraća na isto mjestu u  Hard Place 29. travnja 2017. godine. 

Na pitanje kako to da se odlučio ponovo za Hard Place Sale izjavljuje: “Ne samo da mi je taj dan ostao u sjećanju zbog emocija koje se ne mogu ni na koji način ponoviti jer se naime radi o povratničkom koncertu nakon više od 20 godina stanke, nego je i Hard Place izuzetno dobar rock and roll klub, osjeća se dobri duh rock and rolla”.

Sale je tom prilikom okupio mnoge stare prijatelje kako na pozornici, ali i u publici. Bio je to prvi od serije povratničkih koncerata, atmosferom i energijom neponovljiv. Tada je obećao ponovni susret u skorije vrijeme.

Osim što je u međuvremenu objavio nekoliko novih pjesama, također se licencno pojavio na kompilaciji “Rock the nation” s pjesmom “Osmijeh” u izdanju “Backyard Productions”. Novost je da je Sale u izdanju “Croatia Records” izbacio singl “Sumoran svijet” koji se vrti ne samo na hrvatskim radio postajama nego i mnogo šire.

U vrijeme pisanja ove objave za koncert Sale nas je još jednom iznenadio i to viješću da je u izdanju “OHHO Records” upravio izbacio singl na njemačkom tržištu, i sudeći prema prvim reakcijama radio postaja, izbacio pravi ljetni rock and roll hit.

Radi se o obradi pjesme “Morgen” Ive Robića, za koju je dobio specijalnu dozvolu od strane “Meisel Records” koji su vlasnici autorskih prava te pjesme. Za sve koji možda ne znaju o kojim dimenzijama se radi napominjemo da je “Meisel Records” dio velike firme u čijem je vlasništvu npr. poznati berlinski “Hansa Studio” u kojem su snimali U2, David Bowie, Iggy Pop…etc. Zbog potrebe pjesme dobio je i specijalnu dozvolu da promijeni ne samo aranžman , nego i skrati tekst, što je neuobičajeno u svijetu autorstva. Na pitanje kako mu se sviđa Saletova interpretacija pjesme, Michael Wewiasinski (Copyright Manager “Meisel Recordsa” ) je izjavio: “Ovo je jedna vrlo moderna, aktualna pjesma, koja svojom interpretacijom širi pozitivan duh”.

Pjesma “Morgen” se već vrti po njemačkim radijima, a Sale je obećao da će se pjesma uskoro zavrtiti i po domaćim radio postajama. A u svakom slučaju pjesmu prezentira i live na koncertu, što će sigurno biti zanimljivo. Obećava  dobar koncert i nove pjesme. U međuvremenu dovršio je i svoj CD “minimalKA” i kompletan će biti prezentiran live. Na pitanje što nas očekuje na koncertu Sale se nasmijao i rekao: “Svatko tko se pojavi na koncertu nikad neće požaliti. Obećavam iznenađenja”.