Rusti i Harvo Jay po prvi put zajedno odlaze na mini turneju u Srbiju
25. ožujka 2017.
Music Box (10076 Članci)
Podijeli

Rusti i Harvo Jay po prvi put zajedno odlaze na mini turneju u Srbiju

Rusti se nakon zatišja i promjene postave vraća u Srbiju s novim pjesmama dok Harvo Jay promovira album prvijenac pod nazivom “Sok od agonije”. U tri dana posjetit će Osijek, Novi Sad i Beograd.

Rusti je noise pop bend iz Kutine koji trenutno djeluje u Zagrebu, nastao 2013. godine. Izdaje svoj prvi službeni EP “Brana” 2015. godine. U prethodnom periodu više puta su mijenjali postavu, a sad u bendu sviraju: Tomislav Đudarić (vokal, gitara), Ivan Mlakar (vokal, bas) i Branimir Blažević (bubnjevi). Neki od koncerata i bendova kojih se Rusti rado sjeća su: Vlasta Popić, Johnny Foreigner (UK), Klub Exit (Osijek) – Robotra (Aus), Tvornica Kulture – Repetitor, Baraka (Kt) – M.O.R.T. itd. Svakako u najboljem sjećanjuo staje mini turneja u Srbiji 2015. godine, kada je bend u tri dana svirao u Subotici, Novom Sadu i Našicama. Nakon zatišja i promjene postave, Rusti se vraća osvježen novim pjesmama, ljudima i energijom. Pratite aktivnosti benda na Facebooku i Bandcampu.

Harvo Jay je tročlani dream noise bend iz Osijeka. Nastao je 2015 godine, a čine ga Hrvoje Dešić (gitara, vokal), Marko Pernarčić (bas, vokal) i Šimun Padovan (bubnjevi, vokal). Zajedno rade žanrovski različitu, dinamičnu muziku prožetu nepravilnim ritmovima i minimalističkim tekstovima, često u obliku narodnih izreka i slogana. Prošle godine su izdali live EP snimljen u sklopu “Bankine”, kompilacije osječkih bendova s nastupa u klubu Exit, te 10. 3. samostalno izdali album prvijenac pod nazivom “Sok od agonije”. Više o bendu doznajte na Facebook i Bandcamp stranici.