Ovog proljeća vaši školarci na Froomu mogu naučiti kako snimiti film
28. ožujka 2017.
Music Box (10907 Članci)
Podijeli

Ovog proljeća vaši školarci na Froomu mogu naučiti kako snimiti film

Bliže se proljetni praznici, a vi još uvijek ne znate kako zabaviti svoju djecu u tjednu kada su slobodni od škole, ali vi niste slobodni od svojih obaveza?

Frooom! – evo rješenja! Iza ovog zvuka koji je dojurio kriju se najzabavnije i najkreativnije radionice u gradu koje već šestu godinu uspješno spajaju igru, zabavu i učenje novih znanja o filmskoj umjetnosti.

U OŠ Dr. Ivan Merz (Račkoga 4) od 17. do 21. travnja od 9 do 15 sati vaši će osnovnoškolci svakoga dana za vrijeme vašeg radnog vremena naučiti što to ne vide gledajući film, nestajati iz kadra, stvarati svoje vlastite scenarije, gledati filmove i snimati svoje.

Zašto odabrati Frooom! kao aktivnost ovogodišnjih proljetnih praznika? Jer vaše školarce ondje čeka pravo malo putovanje filmskim svemirom – prolazit će pored planeta kadrova i planova, vrtiti se u galaksijama filmskih perspektiva, zoetropa i TV programa, a u filmskom svemirskom brodu moći će eksperimentirati zvukom i slikom.

Na lansirnoj rampi čekat će ih iskusni astronauti:
Lidija Kraljić Zavišić, glumica i lutkarica koja prema potrebi mijenja boje glasa samo na tvoju zapovijed
Ivana Bandić, djevojka koja će te podsjetiti da prije ručka moraš oprati ruke,
Veno Mušinović, momak koji, vjeruj nam, zna objasniti sva čuda tromosti oka, camere obscure i suvremenih digitalnih kamera (a ekskluzivno saznajemo da ga je Robert Knjaz vodio na Svjetsko prvenstvo Brazil)

One koji su prošle godine već naučili sve o ovim kamerama, kadrovima i ostalim Frooomovim trikovima koje nećemo ni pokušati riječima objasniti – jer zvuče samo kao riječ, a potpuno su magične pojave – ove godine vode:
Anja Pletikosa, stroga i ozbiljna osoba koja zapravo hoda s igračim kockicama u džepu i stalno pokušava navući nekoga da joj ispriča priču,
Dalija Dozet, mlada redateljica koja je upravo na pragu svog prvog dugometražnog filma, a za tebe će posebno doletjeti iz New Yorka,
Ivan Marušić Klif koji apstraktno pretvara u stvarno: i već puno puno godina predstavlja multimedijalnu legendu Zagreba,
Nora Krstulović, poznata kazališna redateljica koja na Frooom!-u nastupa u ulozi web vještice s kojom ćeš naučiti stvarati multimedijalne web stranice na koje možeš stavljati sve tvoje filmove i vježbe i mini spotove!
 Prijave su u tijeku!

Sve ostale informacije potražite zajedno na www.frooom.eu ili se javite (i svoje dijete prijavite) na frooomfilmskaradionica@gmail.com. A ako baš želite, rado ćemo vam se javiti na brojeve telefona +385 98 165 81 86 (Boris) ili +385 91 762 4226 (Anja)

Frooom! u Zagrebu financijski podupiru Hrvatski audiovizualni centar i Grad Zagreb, a nikako ne bi bio moguć bez sjajnih dugogodišnjih partnera – OŠ Dr. Ivan Merz, Kina Europa, Kina Tuškanac i Hrvatskog filmskog saveza.