Poznati američki reper i producent će ovog proljeća rasplesati Zagreb
29. ožujka 2017.
Music Box (8115 Članci)
Podijeli

Poznati američki reper i producent će ovog proljeća rasplesati Zagreb

Red Bull Music Academy Session i ove godine stiže u Hrvatsku.

Nakon prošlogodišnjeg izdanja s Chez Damierom, koji je zapalio zagrebački vidikovac, Akademija se okrenula drukčijem smjeru pa nam u goste dovodi malo američkog hip hopa.

Oddisee je, kažu, jedan od onih koji se može prilagoditi svemu što mu se nađe na putu, ne ograničavajući se samo na jedan žanr. Electronic, glitch, on-beat, off-beat  – ma kako god mi nazivali koji stil, on za sve njih ima razumijevanja. Svojim jedinstvenim producentskim štihom, vještinama za mikrofonom i poetskim talentom, pravim imenom Amir Mohamed El Khalifa, već 15-ak godina čvrsto obitava na hip hop sceni.

 

„Tekstovi mi dolaze na najčudnije načine. Kao producentu, obično mi beat diktira tekst. Kad čujem beat, znam što napisati. A tema pjesme dođe mi u tom trenutku. Važno mi je prenijeti određenu poruku, ali nikad ne zaboravim da sam zapravo zabavljač. Dakle, želiš čuti poruku – poslušaj je, ne želiš – isključi mozak i pleši.“

Oddisee je 2006. godine bio jedan od polaznika Red Bull Music Academyja, glazbene karavane koja je u proteklih skoro dva desetljeća godišnje okupljala neke od najtalentiranijih mladih svjetskih producenata, vokalista, instrumentalista, DJ-a i sličnih, pokušavajući učiniti znatnu razliku u današnjem glazbenom okruženju.

A plesati se neće samo uz Oddiseeja. Specijalnog gosta Phat Phillija ne treba posebno ni predstavljati. Kultna ikona hrvatskog hip hopa jedan je od onih majstora DJ-inga s čijih svirki izlaziš s nogama umornim od plesanja.

Ovaj dvojac pobrinut će se da utorak dobije štih vikenda pa će 4. travnja od 20 sati rasplesati The Garden Brewery. Ulaznice su dostupne na www.entrio.hr ili na licu mjesta.