Mia Dimšić ove nedjelje u osječkom HNK predstavlja svoj album prvijenac
31. ožujka 2017.
Music Box (7788 Članci)
Podijeli

Mia Dimšić ove nedjelje u osječkom HNK predstavlja svoj album prvijenac

Album prvijenac Mije Dimšić, luksuzno CD+DVD izdanje “Život nije siv”, koje je u prodaji od prvog dana proljeća, vrhunac je dosadašnje karijere jedne od najboljih kantautorica na sceni i izdanje koje jednako cijeni struka i slušateljstvo.

Koncertna promocija ovog albuma održat će se u nedjelju, 2.4. u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu s početkom u 19h. Mijini gosti na koncertu bit će izvanredni Neno Belan i jedan od ponajboljih hrvatskih gitarista, Ante Gelo, koji je svoj svirački i aranžerski pečat dao i Mijinom albumu prvijencu. Izvanredan Mijin prateći bend predvođen klavijaturistom Zvonimirom Glibušićem, s Nenadom Dujmićem na gitari te sjajnom ritam sekcijom uz Darija Hleba na basu i Danijela Peršića na udaraljkama dodatno u potpunom je skladu s njenim izvođačkim senzibilitetom te će u nedjelju dodatno naglasiti Mijine vokalne sposobnosti.

Veliki koncert uslijed naglog rasta popularnosti neodoljivo šarmantne Mije nastavak je događaja koji najavljuju rađanje istinske miljenice domaće publike s potencijalom statusa prave regionalne zvijezde.

2016. godinu je obilježio hit “Život nije siv”, prvi put izveden na Splitskom festivalu a ime i neponovljivi glas jedne od najperspektivnijih pjevačica u Hrvatskoj radijski valovi pronijeli su diljem zemlje. U 2017. je Mia krenula sjajnim debitantskim nastupom na Zagrebačkom festivalu, gdje se predstavila pjesmom “Sanjaj me”, koja je već u prvim tjednima emitiranja suvereno zavladala radijskim i televizijskim eterom. Sve je kulminiralo s čak četiri nominacije za najprestižniju glazbenu nagradu u Hrvatskoj, Porin, i to u kategorijama u kojima vlada iznimno jaka konkurencija. Mijino autorsko djelo, pjesma “Život nije siv” tako je konkurirala za Pjesmu godine, a iznimna glazbena produkcija Branimira Jovanovca donijela je nominacije za  Najbolju snimku i Najbolju produkciju. Spot za pjesmu “Život nije siv” u režiji talentiranog Borisa Sekulića osvojio je Porina za Najbolji video broj. Album prvijenac “Život nije siv” kruna je dosadašnje Mijine karijere, a veliki rast popularnosti mlada pjevačica može zahvaliti svježini koju je uz svoj autorski i produkcijski tim unijela u radijski i televizijski prostor, što je publika iznimno brzo prepoznala.

Mijin prvi studijski album donosi nam njene dosadašnje hit singlove “Život nije siv”, “Sanjaj me”, “Slobodna” i “Budi mi blizu”, ali i šest potpuno novih pjesama koje svježinom, produkcijskim standardima i autorskom inovativnošću Mije Dimšić, Damira Bačića i Vjekoslava Dimtera, predstavljaju kvalitativni pomak na hrvatskoj glazbenoj sceni. Uz sjajni album dolazi i poklon DVD Mijinog spektakularnog prvog samostalnog koncerta u KD Vatroslava Lisinskog, na kojem je iznimno emocionalnim izvedbama mlada pjevačica oduševila publiku.

Osječku publiku u nedjelju očekuje zavidna razina muzikalnosti sjajnih glazbenika, emocija i standardno sjajne tehničke izvedbe nošene neodoljivo emotivnim i šarmantnim Mijinim vokalom u neponovljivom koncertnom doživljaju koji nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.