Glazbena karavana “Radijsko srce” oduševila i Sisak
10. travnja 2017.
Music Box (10946 Članci)
Podijeli

Glazbena karavana “Radijsko srce” oduševila i Sisak

Velika glazbena ‘karavana’ Radijsko srce, nakon Bjelovara, proteklog je vikenda gostovala u Sisku.

Sportska dvorana Brezovica svjedočila je iznimnom audio-vizualnom spektaklu, koji nikoga nije ostavio ravnodušnim, a među njima i župana Sisačko-moslavačke županije Ivu Žinića. Toni Cetinski, Pravila igre, Radio Luksemburg i David Temelkov, bili su jamstvo odličnog, gotovo četverosatnog koncerta.

Jedinstveni ‘glazbeni vuk’ Toni Cetinski vrijeme u Sisku nije trošio uzalud. Prvom pojavom na pozornici Toni je izazvao ovacije i pljesak svih u dvorani. Opčinjena publika u jednom je dahu slušala njegove najveće hitove u novom lepršavom glazbenom ruhu. Podsjetimo kako Toni sa svojim bendom na ovoj koncertnoj turneji pjesme izvodi u acoustic/electric verzijama, a cijela je priča počela aktualnim regionalnim hitom ‘Laku noć’. Posebna atmosfera zavladala je kada je Toni otpjevao emocijama protkani ’23. prosinac’ koji je posvetio svom velikom prijatelju i kolegi, Toši Proeskom.

Nakon svega, ljubav koja godinama vlada, između Tonija i publike, može se jedino opisati riječima, iznimno osjećajno uz ogromnu dozu pozitivne energije.

Pravo ludilo nastavilo se i na drugoj postaji turneje “Radijsko srce”, kada je u pitanju jedan od najuspješnijih mladih pop bendova, Pravila igre. Dečki su sve prisutne, posebno ženski dio publike, oduševili svojim hitovima s najiščekivanijeg albuma godine ‘Nebo na mojoj strani’. Već je odavno poznato kako dečki naprave pomutnju gdje god se pojave, a pozornica im je ‘kao’ drugi dom. Ništa drugačije nije bilo ni na ovom koncertu gdje su prve redove ispunile najvatrenije obožavateljice, koje su ih i nakon nastupa pratile u stopu želeći fotku ili autogram.

Ljubitelji nešto žešće pop-rock svirke i u Sisku su došli na svoje kada je na pozornicu kročilo društvo iz Radio Luksmeburga. Odličnim nastupom, kao i interakcijom s publikom, još jednom su potvrdili svoje mjesto na glazbenom nebu.

Sisak je bio pravo mjesto za službenu koncertnu premijeru nove pjesme ‘Ljubav na daljinu’ mladog makedonskog pjevača Davida Temelkova. Skladba iz autorske radionice Miroslava Rusa, kao i sama izvedba, mnogima se svidjela, a posebno iznenađenje publici priredio je u duetu s Tonijem Cetinskom otpjevavši ‘Lagala nas mala’ i ‘Ugasi me’. Svakim novim nastupom do izražaja dolazi iznimna Davidova kvaliteta.

Nakon Siska, ‘Radijsko srce’, slijedi u gradovima:
21.04. Karlovac
22.04. Požega
28.04. Pula
30.04. Rijeka
05.05. Osijek
06.05. Virovitica
12.05. Gospić
13.05. Varaždin
17.05. Zagreb
20.05. Split

Izvor: Hit Records

Foto: Mario Draušnik