Putujte u Pariz s BalkanErosima i zaplešite uz njihovu novu pjesmu “Da da da”
12. travnja 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Putujte u Pariz s BalkanErosima i zaplešite uz njihovu novu pjesmu “Da da da”

Bosansko-hercegovačka grupa BalkanEros videom ”Da da da” i službeno najavljuje svoj drugi studijski album ”More Love”, nasljednika izdanja ”Balkanjeros Rokenrol” iz 2015. godine. 

Novom pjesmom Haris i BalkanErosi i dalje prezentiraju svoj prepoznatljivi sound, s puno ritma, veselja i retro zvukova, a u ovom slučaju koketiraju s francuskim swingom. Spot je sniman u Zenici, a svojim prisustvom ga je uljepšala Lidija Kordić, mlada glumica iz Crne Gore, studentica Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu.

“Super je bilo sarađivati s BalkanErosima, pogotovo što su svi u bendu vrlo prijatni i zabavni. Osvojili su me svojom spontanošću i karizmom i nekako je odmah među nama proradila dobra, kreativna energija. Spotom sam prezadovoljna, a mislim da će pjesma DA DA DA biti regionalni hit“, kazala je Lidija.

Budući da se već intenzivno rade i ostale pjesme za novi album, otkrit ćemo samo da će on donijeti još niz ugodnih iznenađenja, poput “Umornog bluesa” u saradnji s Emirom Hotom.

“Živimo u nekom čudnom vremenu, koje najbolje opisuje ta, toliko puta izgovorena, riječ „tranzicija“, pa smo odlučili da ovom pjesmom, ali i cijelim albumom “More Love“, istražimo gdje je ljubav u tom svemu, da li joj je cijena fiksna ili se još uvijek može pregovarati. Na neki način, ovom pjesmom otvaramo potpuno novo poglavlje u radu benda, ali se istovremeno vraćamo i našim počecima, jer će kompletan album imati taj jedan nomadski uzdah čežnje za boljim svijetom, a podsjećam vas da smo mi našu bendovsku karijeru započeli uličnom turnejom „Ulicamamo“. Sad smo zreliji i pametniji, pa je samim tim i naš novi album otkačeniji i djetinjastiji od prethodnog. Slijede, ubrzanim tempom, nove pjesme, među kojima i duet s genijalnim Emirom Hotom, zatim malo mediteranskog zvuka u pjesmi „Sicilija“ i… da baš sve ne otkrivam. Pratite nas pa ćete saznati“, rekao je lider, pjevač i gitarist Balkanerosa Haris Abdagić.

Haris je i autor glazbe i stihova za ”Da Da Da”, dok aranžman potpisuje cijeli bend, kojeg još čine Aldin Šehić Šama (bas gitara, prateći vokal), Ernad Bihorac (akustična gitara, prateći vokal), Armen Škobalj (klavijature), Almin Redžepović Crni (saksofon, prateći vokal), te blizanci Sead i Semir Solo (perkusije).

Pjesma je snimljena u studiju Muzičke produkcije BHRT-a, miksanje je obavio Đani Pervan (ex Letu štuke), a mastering Goran Martinac (Croatia Records). Video realizaciju spota potpisuju Le Non Design (produkcija i režija) i Strahinja Kostić (kamera).

Uz premijeru video spota, Balkaneros otvara veliku nagradnu igru za fanove, s puno zanimljivih i vrijednih nagrada, a glavna nagrada je putovanje za dvoje u Pariz. Više informacija o nagradnoj igri i o bendu možete pronaći na njihovoj Facebook i web stranici.