Brzi i žestoki 8 srušili rekord zarade u prvom tjednu prikazivanja i prestigli Zvjezdane ratove
17. travnja 2017.
Nikola Knežević (2824 Članci)
Podijeli

Brzi i žestoki 8 srušili rekord zarade u prvom tjednu prikazivanja i prestigli Zvjezdane ratove

Osmi dio Brzi i žestoki franšize, službenog naziva “The Fate Of The Furious” u prvom tjednu prikazivanja prestigao je zaradu Zvjezdanih ratova iz 2015. godine.

“Fate of the Furious” su u prvom tjednu zaradili 532.5 milijuna dolara širom svijet, od toga u Sjevernoj Americi 100.2 milijuna. 432.3 milijuna dolara zarade izvan Amerike je više čak od Jurassic Worlda i rekorda iz 2015. godine. Sveukupno, film je bolji i od rekorda Zvjezdanih ratova iz 2015. godine kada je tijekom premijere u prosincu te godine zaradio 529 milijuna dolara. No, mora se priznati da tada Zvjezdani ratovi nisu bili prikazani u Kini sve do 9. siječnja prošle godine, dok su Brzi i žestoki 8 odmah krenuli s prikazivanjem i u Kini.

Franšiza Brzi i žestoki je već mnogima dojadila, ali ova zarada pokazuje da filmovi i dalje imaju svoju publiku, a dok je zarade bit će i filma. Tijekom 16 godina Brzi i žestoli su Universal Picturesu donijeli 4,4 milijarde dolara zarade. No, bez obzira na tu činjenicu neki su ovaj zadnji nastavak proglasili najgorem još od 2002. godine i filma 2 Fast 2 Furious.