Album Mije Dimšić najprodavanije izdanje u Hrvatskoj!
19. travnja 2017.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Album Mije Dimšić najprodavanije izdanje u Hrvatskoj!

“Život nije siv”, debitantski album Mije Dimšić, nakon samo tri tjedna od objavljivanja postao je najprodavaniji domaći album u Hrvatskoj, prema službenoj listi prodaje Hrvatske diskografske udruge!

Luksuzno CD i DVD izdanje sadrži njezine dosadašnje hit singlove “Život nije siv”, “Sanjaj me”, “Slobodna” i “Budi mi blizu”, kao i najnoviji “Bezimeni”, ali i pet potpuno novih pjesama koje svježinom, produkcijskim standardima i autorskom inovativnošću Damira Bačića, Vjekoslava Dimtera i same Mije, predstavljaju kvalitativni pomak na hrvatskoj glazbenoj sceni. Uz sjajni album dolazi i poklon DVD Mijinog spektakularnog prvog samostalnog koncerta u KD Vatroslava Lisinskog, na kojem je iznimno emocionalnim izvedbama mlada pjevačica oduševila publiku.

Glazbeni materijal okupljen na ovom sjajnom izdanju plod je intenzivnog rada na čak dva kontinenta. Većina pjesama na albumu snimljena je u Gradištu u studiju Mak” Branimira Jovanovca, a dio materijala snimljen je i u tonskom studiju Vjekoslava Dimtera u Philadelphiji, USA, tonskom studiju Croatia Recordsa te studiju “dB” u Zagrebu. Za produkciju koja prati svjetske trendove pobrinuo se Branimir Jovanovac koji je napravio i aranžmane za sve pjesme na albumu. U aranžiranju pjesama “Svjetionik” i “Pieces of the Puzzle” Branimiru se pridružio i jedan od najboljih hrvatskih gitarista, izvanredni Ante Gelo, čiji se instrumentalistički pečat može čuti i na ovom albumu. Uz sjajan Mijin bend, stvaranju albuma doprinijeli su i brojni gosti instrumentalisti čije sviračko umijeće pripada samom vrhu hrvatske glazbene scene, pa možemo reći da je album “Život nije siv” oplemenjen istinskom virtuoznošću i napornim radom velikog broja iznimno talentiranih glazbenika.

Za likovno oblikovanje ovog luksuznog izdanja pobrinula se agencija Kreativne ovčice, a uz ilustracije Branke Hollingsworth Nare i fotografije Krume Ivanovskog stvoren je vizualno atraktivan materijal koji vedrinom i razigranošću sjajno odražava sadržaj jednog od glazbeno najzanimljivijih izdanja ove godine!

Album prvijenac “Život nije siv” kruna je dosadašnje Mijine karijere, a veliki rast popularnosti mlada pjevačica može zahvaliti svježini koju je uz svoj autorski i produkcijski tim unijela u radijski i televizijski prostor, što je publika iznimno brzo prepoznala, a ta činjenica se odražava i u podatcima o prodaji.

Foto: Krume Ivanovski