Luul videospotom za singl “Ovo nije kraj” najavljuje svoj prvi EP
20. travnja 2017.
Nikola Knežević (2780 Članci)
Podijeli

Luul videospotom za singl “Ovo nije kraj” najavljuje svoj prvi EP

Kada je prije dvije godine preko noći ostao bez benda, Ivan Lulić odlučuje nastaviti sam i tako nastaje njegov alter ego Luul.

U početku zamišljen kao instrumentalni projekt, Lulić ubrzo shvaća kako njegovoj glazbi nešto nedostaje te počinje pisati tekstove inspirirane situacijama iz vlastitog života.

Nakon izvrsna dva singla, “Sjećanja” i “Nakon svega”, Lulić sada predstavlja prvi video spot za novi singl “Ovo nije kraj” kojim najavljuje svoj prvi EP nazvan “Nadam se da ovo nije kraj”. Režiju i animaciju video spota potpisuju The Radical Ratz odnosno Martina Kristić i Marta Gawron, a tematiku pjesme Lulić objašnjava izjavom: “Nervozno iščekivanje kraja, gomilajuća nervoza i trenutak odluke naposljetku vode ka sretnom završetku, smirenosti i bezbrižnosti. Jer sve se uvijek završava baš onako kako treba završiti”.

EP “Nadam se da ovo nije kraj” svjetlo će dana ugledati 27. 4. 2017., a Lulić kaže kako mu EP predstavlja svojevrstan “kraj” koji obilježava naše živote, od kraja određenih životnih perioda, kraja ljubavi i, na kraju krajeva, kraj života naših bližnjih kao i nas samih.

“Nadam se da ovo nije kraj” objavljuje glazbena etiketa više manje zauvijek za koju su početkom godine svoje debitantske i kritički hvaljene albume objavili Svemirko i Crvi, a EP će biti dostupan od 27. 4. 2017. na njegovom Bandcamp profilu te će se moći preuzeti po principu “plati koliko želiš”, dok je popis pjesama kako slijedi:

  1. Ovo je kraj
  2. Dan za danom
  3. Ovo nije kraj

Glazbu i tekstove potpisuje Ivan Lulić, snimanje, miks i mastering obavio je Damjan Blažun, produkciju zajedno potpisuju Ivan Lulić, Damjan Blažun i Dino Seferović, a fotografiju i dizajn naslovnice Lucija Požar.

Psihodeličan shoegaze zvuk u suvremenim pop manirima Lulića i njegov autorski rad smještaju u kategoriju jednog od najperspektivnijih suvremenih glazbenih umjetnika, no ono što postiže više je od zbroja svega navedenog čemu će se moći posvjedočiti na nadolazećim koncertnim nastupima.

Foto: Lucija Požar