IZVJEŠĆE: Merchandise trgovina – jesmo zaradili?
22. travnja 2017.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Merchandise trgovina – jesmo zaradili?

Nisam sigurna koliko ovaj bend trguje ili samo daje na ponudu.

Rijetki kritičari su imali pravi naziv za njihovu glazbu, način sviranja ili su ih samo željeli svrstati u neželjenu poštu ”trash” (kao i ja kad mi se jave nakladničke kuće s novim izdanjima), tako je možda lakše.

Dječaci iz Tampe su nakon otkazanog nastupa nastupili u Močvari i vjerujem na njihovo, i zadovoljstvo publike, zagrijali hladan četvrtak u Zagrebu. Koncert koji je trajao više od očekivanog, a pod time mislim i na same izvođače kao i na publiku koja je bez razmišljanja prihvatila njihove dvije dodatne stvari i ponovni izlazak na bis, nije slučajan splet okolnosti. Naime, ovaj bend koji se svim silama pokušava spremiti u ladice žanra kako bih ih mogli raspoznavati u moru novih nada, nije jedan od tih.

Možda više nisu tako mladi, ne oslanjaju se na DIY punk scenu, ali se svakako razvijaju. The Smiths i Joy Division su utjecaji koji ne mogu promaknuti nikome. Netko će možda reći da im je to slabost, ali za mene je više nego prednost. Danas je možda jedini koji ih hvali njihov izdavač koji piše hvalospjeve. Nemojmo se zavaravati. Ovo je jako dobar bend, projekt s dobrom podlogom i mogao bi izrasti u jako dobar festivalski bend s gomilom pisama obožavateljica, ali za sada još uvijek pišu svoju povijest na već priznatoj povijesti.

Kratke, koncizne, pomno osmišljene pjesme. Minimalizam i puno utjecaja koje tek treba probaviti, prvenstveno oni. Lijepo je osjetiti i čuti duh nekih minulih vremena, ali ovo je potencijal koji treba imati u vidu.

Ako još niste pogledali fotogaleriju koju je načinio Antonio Kovačević, pogledajte u nastavku: