IZVJEŠĆE: Pohod bande na Tvornicu kulture – trap spektakl za profiliranu publiku
23. travnja 2017.
Filip Bahun (14 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Pohod bande na Tvornicu kulture – trap spektakl za profiliranu publiku

Ljubitelji trap rapa imali su u petak priliku biti dijelom jednog od najvećih trap kolektiva na našim prostorima.

Velika kolaboracija Kuku$a, Buntaia i High 5-a još jednom je pokazala kako je ova relativno nova forma na domaćoj glazbenoj sceni itekako već okupila ozbiljan broj zagriženih obožavatelja. Fokus večeri trebao je biti na predstavljanju «Riđijevog» solo albuma «Čvarci od marcipana», no stageom je dominirao cijeli kolektiv, miješajući tako «klasike» s novitetima 33 bande. Večer su otvorili dečki iz Buntaija predstavivši svoj novi mix tape «10000», koji je ako je suditi po reakcijama publike odlično prihvaćen. Iako sam Buntai aktivno djeluje još od 2015. godine pod imenom «Undead squad», nedavno izbacivanje prvog mixtapea i suradnja s «bandom» otvorili su im put prema široj publici.

Glavni event večeri očekivano je bilo predstavljanje solo prvijenca Riđija – «Čvarci s marcipanom», koji je ponudio nešto individualnije viđenje  trapa, možda primjerenijeg dobrim zvučnicima i kućnoj atmosferi, gdje bi do izražaja došla kvaliteta produkcije koja se nažalost pomalo gubila među velikom količinom izvođača koji su se našli u isto vrijeme na pozornici. Iako nema sumnje da je Riđi Riđ trenutno jedan od najperspektivnijih mladih repera na ovim prostorima, s iščekivanjem čekamo vidjeti može li tu energiju zadržati i van kolektiva. Publiku su uglavnom činile mlađe generacije, u kojima je hrvatski trap izgleda našao stalnu publiku. Usprkos činjenici da slušatelji nisu popunili cijelu veliku dvoranu Tvornice, publika je bila izrazito uživljena pa su tako stihovi pjesama poput «Dado Pršo» i starijih «klasika» kao što je «San Andreas» orili publikom.

Ovacije publike potvrđuju kako Treiestri banda nosi baklju po pitanju atmosfere na koncertima, no nadamo se kako to neće ubuduće umanjivati individualnost pojedinih članova i liričnost pjesama. Iako je hrvatska trap scena izrazito mlada te još u povojima, apetita zasigurno ima, a ovakvi koncerti dokazuju da ima i onih koji su i više nego spremni nahraniti gladne uši.

Foto: yem