Ususret velikoj turneji na kojoj će posjetiti i Hrvatsku, The Afghan Whigs objavili novi singl
27. travnja 2017.
Music Box (6916 Članci)
Podijeli

Ususret velikoj turneji na kojoj će posjetiti i Hrvatsku, The Afghan Whigs objavili novi singl

The Afghan Whigs, jedan od najznačajnijih i najutjecajnijih alter rock bandova posljednjih trideset godina, objavili su novi singl “Arabian Heights” s novog skorašnjeg albuma.

Događa se to ususret velikoj turneji koja ih vodi na premijerni hrvatski nastup 4. lipnja u Tvornicu kulture. Novi singl je još jedna najava s nadolazećeg albuma “In Spades”. Pjesma “Arabian Heights” nastala je pod utjecajem egzotičnog sirovog stila kojeg se može čuti na albumima Led Zeppelina, a odlikuje ju sjajna produkcija i ističe sjajan bubnjarski potpis.

Novi album “In Spades” zakazan je za 5. svibnja za sjajnu etiketu Sub Pop. Najavljen je singlom “Demon In Profile”, a uz spomenuti novi “Arabian Heights”, ističu se i “Oriole” “Copernicus” i “Toy Automatic”. Album gura bend u novim smjerovima koje još nisu istražili dok se istovremneo nastavlja na njihovu misiju istraživanja veza između psihodeličnih soul simfonija, hard rock ili punk zvuka bendova kao što su Hüsker Dü, The Temptations ili Led Zeppelin i Lynyrd Skynyrd. Kritika ga već naziva jednim od njihovih najboljih radova.

Prije nego se otisnu na veliku europsku turneju, bend će krajem svibnja nastupiti u već rasprodanom The Apollo Theatre u New Yorku. The Afghan Whigs će u sklopu turneje posjetiti 17 zemalja u Europi, neki od koncerata su već rasprodani, a njihov popis uključuje i nastupe na poznatim Primavera Sound i Northside festivalima. Na premijerni hrvatski posjet, i jedini u regiji, dolaze u zagrebačku Tvornicu kulture.

 

Ulaznice su u prodaji po 130 kn, dok je na dan koncerta cijena 150 kn. U prodaji je i izrazito limitirani broj VIP ulaznica po cijeni od 790 kn. Ta ulaznica uključuje druženje s bandom za vrijeme tonske probe, meet & greet i nešto iz merchandise ponude.

Službena prodajna mjesta

  • Dirty old shop, Tratinska 18
  • Rockmark, Berislavićeva 13
  • Aquarius CD Shop, Varšavska 13
  • Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a
  • Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr