Diana Grubišić Ćiković: “Uz Abbu i Queen, Beatlesi su jednako okupirali moju pažnju”
29. travnja 2017.
Nikola Knežević (2798 Članci)
Podijeli

Diana Grubišić Ćiković: “Uz Abbu i Queen, Beatlesi su jednako okupirali moju pažnju”

The Beatles Revival Orchestra će u Lisinskom 28. svibnja obilježiti 50 godina albuma “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” uz brojne goste.

Važnost Beatlesa, njihove glazbe i ovoga albuma je neizmjerljiva, a na mnoge su svojim načinom interpretacije utjecali i bili baza razvijanju novih glazbenih smjerova.

Zanimljivi gosti, glazbenici, umjetnici, pjevači, obilježit će zajedno 50 godina spomenutog albuma, a tu je i poznata hrvatska harfistica Diana Grubišić Ćiković.

Ove godine navršava se 50. rođendan jednog od najvažnijih albuma rock glazbe, „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band“ Beatlesa. Sjećate li se kada ste se prvi put susreli s ovim albumom?

Moj prvi susret s albumom , „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band“ bio je u 70-ima, kad sam bila tinejdžerica.

Izvodit ćete najpoznatije hitove grupe The Beatles. Koliko je glazba Beatlesa utjecala na vaš glazbeni smjer i vašu glazbu općenito?

Uz Abbu , koja je 1974. pobijedila na Euroviziji s pjesmom “Waterloo”, a nešto kasnije i grupu ” Queen”, Beatlesi su jednako okupirali moju pažnju.”Hvatalo” se pjesme na radiju, “skidalo” glazbu na klaviru, petljalo tekstove 🙂

Možete li navesti koja vam je najdraža pjesma Beatlesa?

Uvijek mi se teško odlučiti koja bi mi bila omiljena pjesma Beatlesa, ali bih svakako izdvojila: “Eleanor Rigby”, “With a little help of my friend”, “Penny Lane”, “Let it be”…

Koja je prva Beatlesova pjesma koju ste čuli?

Moram priznati da se ne sjećam točno koju sam pjesmu prvu čula, ali mislim da bi to mogla biti – Hey Jude.

Koji vam je najdraži Beatle?

Meni najdraži Beatle, možda Paul McCartney.

Jeste li već ranije izvodili pjesme Beatlesa?

Pjesme Beatlesa sam izvodila neformalno, čitav život, od ekskurzije u 8. razredu, uz gitaru, do restoranskih svirki na klaviru i harfi, za vrijeme studija (pa i kasnije).

Intervjuirao Hamar Media