IZVJEŠĆE: Natalie, slatka, romantična i nježna
4. svibnja 2017.
Željka Šimić (19 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Natalie, slatka, romantična i nježna

Za one koji ne znaju svjetski poznata postala je 1997. godine objavom svog prvog singla “Torn” sa svog debitantskog albuma Left of the Middle.

Album je prodan u više od 6 milijuna primjeraka diljem svijeta. Uslijedila su dva albuma “White Lilies Island” (2001.) i “Counting Down the Days” (2005.). Četvrti album, “Come to Life”, objavljen je 2009. godine. Dobila je MTV-jevu nagradu za najboljeg novog izvođača, a nakon toga imala je i tri nominacije za nagradu Grammy. Prodala je više od 9 milijuna primjeraka albuma širom svijeta. Nakon šest godina, u ljeto 2015. izdala je album “Male”. Inspiraciju za novi album pronašla je u svojim najdražim muškim umjetnicima. “Male” je kolekcija klasičnih i suvremenih pjesama koju izvode njezine muške muze – Cat Stevens, Damien Rice, Tom Petty, Pete Townsend, Zac Brown Band i mnogi drugi. Prvi singl “Instant Crush” originalno je snimio dobitnik Grammyja Daft Punk.

Divnog glasa i lijepog stasa u srijedu, 3. svibnja u Tvornici kulture zasjala je Natalie Imbruglia. Odličan akustični koncert i ideja bez struje mi je posebno draga jer je divan glas u potpunosti došao do izražaja. Jako mi se sviđa sama pojava ove vokalne umjetnice, zrači toplinom i nježnošću. To ili imaš, ili nemaš. Nije moguće glumiti. U gotovo dva sata svirke, Natalie nas je provela kroz svoju dosadašnju karijeru. Moram napomenuti da njena vrsta glazbe nije ona koju preferiram, ali da nisam pohodila njen nastup, bila bih zakinuta za jedno divno iskustvo. Očekivano, najveća reakcija publike bila je na globalni hit “Torn”. Sâm stage je bio jako lijepo uređen, romantično i nježno, baš kao i Natalie.

Jedina i najveća zamjerka ide organizaciji, izbor Tvornice uopće nije bio u skladu s izvođačicom. Pri tome mislim na izuzetno slabu posjećenost (jedva 200-injak ljudi), mislim da se na promociji eventa moglo puno više i bolje poraditi. Ovakav nastup zahtijeva manji, intimniji prostor, gdje bi se sva toplina koja izlazi iz Natalie preljevala, ovako se izgubila u tami praznog prostora. Ali je bilo lijepo vidjeti da su na koncert došli ljubitelji njene glazbe koji su se odlično zabavili.

U svakom slučaju, mene je “kupila”, svakako ću aktivno pratiti buduće radove slatke Natalie.

Setlista
Wrong Impression
Stuck on The Moon
I Will Follow You Into the Dark
Satisfied
Counting Down the Days
Glorious
On the Run
That Day
Beauty on the Fire
Torn
Smoke
Lukas
Shiver
Instant crush

Bis:
Butterflies
Intuition
Big Mistake

Foto: Helena Ernoić