Indie-pop senzacija Milky Chance dolazi u Tvornicu kulture
13. rujna 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Indie-pop senzacija Milky Chance dolazi u Tvornicu kulture

Nakon višegodišnje turneje diljem svijeta te nastupa na poznatim festivalima poput Coachelle, Lollapalooze, Reading, Leeds i Exit festivala, popularni dvojac Milky Chance stiže u zagrebačku Tvornicu kulture. 

Milky Chance ostvarili su brzi uspjeh i dosegli mega-popularnost albumom prvijencem “Sadnecessary” iz 2013. godine. Slava je uslijedila gotovo preko noći – u samo nekoliko mjeseci postali su jedna od najvećih indie-pop senzacija u Europi, a ubrzo potom i preko oceana. U rekordnom roku zasjeli su na vrhove europskih glazbenih ljestvica, a našli su se i među najboljima na Billboardovoj TOP 200 listi. Otisnuli su se na svjetsku turneju, rasprodali njujorški Bowery Ballroom i nastupali u legendarnom Red Rocks amfiteatru. Gostovali su u poznatim TV emisijama kod Jimmyja Kimmela i Jimmyja Falona, osvojili nekolicinu nominacija i nagrada te u manje od tri godine postali globalni pop-fenomen.

“Sadnecessary” je prodan u platinastoj nakladi na području Sjedinjenih Američkih Država, dok je u Njemačkoj album ostvario zlatnu nakladu. Hit “Stolen Dance” sa spomenutog albuma našao na TOP ljestvicama diljem svijeta, ostvario više od 300 milijuna pregleda na YouTubeu i prodao se u više od 4 milijuna primjeraka, a ušao je i u Shazam Hall of Fame kao jedna od “najshazamanijih” pjesama ikada.

Milky Chance njemački je dvojac kojeg čine Clemens Rehbein, pjevač i gitarist, te DJ i producent Philipp Dausch. Prepoznatljivi su po jedinstvenom zvuku inspiriranom sa svih glazbenih strana. U osnovi su im elektronski ritmovi vješto pomiješani s utjecajima reggaea i R&B-a, začinjeni zaraznom melodijom. Sami vokal i tekstovi pjesama s druge strane vuku na folk, a glazbenici za svoje uzore često spominju Boba Marleya, Raya Charlesa i Johna Frusciantea.

Nakon svjetskog uspjeha s prvijencem, ove godine vraćaju se s novim album “Blossom” koji proširuje poznati “Milky Chance zvuk” i predstavlja bend na vrhuncu kreativnog stvaralaštva, a s kojim ujedno i dolaze u Zagreb u sklopu aktualne europske turneje.

Koncert će biti održan 27. veljače 2018. godine u Tvornici kulture. Broj ulaznica je limitiran, a moguće ih je kupiti od petka, 16. rujna 2017. godine u sustavu i na svim prodajnim mjestima Eventima / http://www.eventim.hr. Prvih 100 ulaznica bit će dostupno po cijeni od 129 kuna sve do 30. rujna ili do isteka zaliha, nakon čega će cijena ulaznica iznositi 149 kn.

Foto: Jeff Hahn