RECENZIJA: Nellcote – “Surrender” (EP)
16. svibnja 2017.
Boris Abramović (274 Članci)
Podijeli

RECENZIJA: Nellcote – “Surrender” (EP)

Nellcote, zagrebački band nastao još tamo negdje 2010. godine kao projekt entuzijastičnog dvojca Vinka Ergotića i Lovre Boljata, a tek ovih dana je dočekao izdavanje prvog vlastitog glazbenog materijala u vidu EP-a “Surrender“ dok se svih prethodnih godina javljao tek pokojim singlom.

Pet pjesama ovoga EP-a  nose u sebi nemir i bijeg, traženje i pronalaženje, poraze i pomirenje, a najavili su ga singlovi “If Only They Could” i “So Long, My Friend”. Ovaj mozaik jednog lutanja nastajao je upravo na mjestu gdje su istovremeno najsigurniji i najranjiviji – u intimi sobe.

Kako kaže Vinko Ergotić u najavi albuma “Pjesme za ovu kolekciju nastale su u razdoblju odvojenosti od ostatka benda, u izolaciji vlastite sobe, gdje su na kraju i snimane. Sve one pričaju priču likova koji su odlučili nestati, pobjeći, predati se, izgubiti – ili već jesu izgubljeni. Pritom linija između života i smrti nikad nije bila tanja. Na takve sam likove nailazio u tom razdoblju i odlučio sam njihove priče pretočiti u pjesme te ih skupiti u ovu cjelinu i poslati u svijet. Čuvati ih za sebe bio bi pretežak teret”.

Miks i mastering radio je Miran Milić (Studio Palach, Rijeka), a lijep cover EP-a uradila je Sonja Barbarić. Od uvodne “So Long My Friend“ sa Laneganovskim vokalom do odjavne “Who Is Next ?“ na kojoj im gostuje Lucija Ćustić Luce na vokalu, Nellcote plove svojim folk bluesom i prenose nam svoju liriku u lo-fi ugođaju.

Koncertna promocija ovoga EP-a započinje već 23.05. u zagrebačkom klubu KSET i donosi “Surrender” u punom bendovskom aranžmanu kojeg čine Vinko Ergotić (vokal, gitara),  Lovro Boljat (gitara, melodika), Lana Filipin (bas) i Damir Trputec (bubanj). Osim pjesama s EP-ja, Nellcote će publiku  podsjetiti i na raniju fazu stvaralaštva. Nadamo se da je KSET samo prva stanica u predstavljanju ovog zanimljivog uratka širom zemlje.

Foto: Sarah Dombre

Ocjena
4 out of 5

4

Vrlo dobro
4 out of 5