Bruno Kovačić: “Beatlesi i Novi val na ovim prostorima definirali su sve što me zanimalo”
22. svibnja 2017.
Nikola Knežević (2798 Članci)
Podijeli

Bruno Kovačić: “Beatlesi i Novi val na ovim prostorima definirali su sve što me zanimalo”

The Beatles Revival Orchestar će održati koncert 28.  svibnja u Lisinskom, a povodom velike obljetnice, prema nekima, najboljeg albuma u povijesti rock glazbe “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”.

Na koncertu će nastupiti i brojni gosti, a među njima i otac i sin, Bruno i Jan Kovačić. Povodom toga postavili smo im par brzopoteznih pitanja o Beatlesima.

Ove godine navršava se 50. rođendan jednog od najvažnijih albuma rock glazbe, „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band“ Beatlesa. Sjećate li se kada ste se prvi put susreli s ovim albumom?
BRUNO: Bilo je to krajem sedamdesetih godina prošlog stoljeća kada mi Beatlesi kao dječarcu otvaraju sva vrata prema glazbi. Kroz ta otvorena vrata tridesetak godina kasnije ušetali su i moji sinovi, jednako opčinjeni.
JAN: Imao sam 11 ili 12 godina. Možda manje. Ne sjećam se. Dobio sam novi mobitel koji mi je tata napunio različitim pjesmama. Među njima naravno i Beatlesi koji su mi prije bili užasno dosadni. Ali sam odlučio: “Ajde, za tatu, poslušaj pjesmu dvije od njih.” I prva pjesma od Beatlesa koju sam poslušao bila je “Lucy in the sky with diamonds”. Od tog trenutka, pa do danas započela je vječna ljubav prema Beatlesima.

Izvodit ćete najpoznatije hitove grupe The Beatles. Koliko je glazba The Beatlesa utjecala na vaš glazbeni smjer i vašu glazbu općenito?
BRUNO: Beatlesi i Novi val koji se tada događao na ovim prostorima definirali su sve što me zanimalo i čime sam se htio baviti. Mislim da su Beatlesi ishodište svih kasnijih glazbenih pravaca a na moje skladanje i sviranje utjecali su nemjerljivo.
JAN: Beatlesi utječu na moj glazbeni smjer još dan danas. Otkad sam njih otkrio, počeo sam širiti vidike. Pa sam otkrio The Police, U2, Stinga itd. Al i dalje su mi Beatlesi na vrhu.

Možete li navesti koja vam je najdraža pjesma od The Beatlesa?
BRUNO: Ne mogu.
JAN: Za mene ne postoji takva stvar poput najdraže pjesme Beatlesa. Nemoguće je odabrati jednu od toliko savršenih.

Koja je prva pjesma koju ste čuli od The Beatlesa?
BRUNO: Možda Michelle, teško mi se sjetiti.
JAN: Lucy in the Sky with Diamonds

Koji vam je najdraži Beatle?
BRUNO: Dugo je to bio Paul pa onda George da bi to na kraju bio John. Ringa volim cijelo vrijeme.
JAN: Obožavam ih sve, al možda mi je ipak John najdraži. I onda Paul. I onda George. I onda Ringo.

Jeste li već ranije izvodili pjesme Beatlesa?
BRUNO: Bezbroj puta.
JAN:  Ooooo da. Cijeli dan. Svaki dan.

Intervju radio Hamar Media