IZVJEŠĆE: Vatra dva dana zaredom napunila Tvornicu kulture
22. svibnja 2017.
Helena Ernoić (69 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Vatra dva dana zaredom napunila Tvornicu kulture

Vatra iz godine u godinu podiže ljestvicu. Nakon što su prošle godine odlučili napuniti dvoranu Vatroslava Lisinskog, ove godine su si zacrtali obilježiti svoj 18-ti rođendan o kojem će svi pričati.

Obožavatelje ovog benda je razveselila vijest kako će održati čak dva koncerta, jedan akustični i jedan električni. Akustični koncert je bio sjedećeg karaktera i sličio je onome iz Lisinskog. Pojačana postava s gudačima, perkusijama i brass sekcijom te pjesme u jednom sasvim novom obliku, naravno uz goste. Koncert je bio rasprodan, pa smo svakako sa znatiželjom očekivali onaj «u struji».

Vatra je na pozornicu izašla iza 22 sata, rekli bi uz dozvoljenu «akademsku četvrt», te uz «Mišolovku» počela svoje dobro raspoloženje i pozitivnu energiju preslikavati na publiku u dvorani.  Tvornica se lijepo popunila, a ne treba spominjati kako je ženski dio populacije bio najglasniji, no na kraju krajeva, nikome ni nije palo na pamet sjediti, jer bend to svojom izvedbom nije ni dozvoljavao. Ekipa se potrudila proći kroz sve hitove, od «Gorim» i «Tremolo» preko «Jantara» do «Saturna». A upravo je ta pjesma bila okidač za jednu obožavateljicu, koja je na pozornicu lansirala grudnjak. Ipak je to rock’n’roll. Svakako je zanimljivo za spomenuti kako se set lista drugog dana razlikovala od one na akustičnoj večeri.

Puno je detalja učinilo ovaj koncert posebnim. Od spomenutog grudnjaka, pa do još jedne slavljenice u publici i onog posebnog doživljaja za vrijeme izvedbe pjesme «Jantar», kada je publika zasvjetlila i stvorila jednu doista posebnu atmosferu koju je teško opisati, već spada u jednu od onih priča «trebalo je biti tamo».

«Tango» i «Ruska» su nas još malo podsjetile na dobro poznat repertoar, no na «elektriku» su se našle i neke nove pjesme koje će se naći na budućem albumu. Ako je suditi po reakciji publike, svakako ćemo i te nove pjesme često slušati.

Svaka pjesma bila je popraćena odličnim pljeskom, a Dečak, koji je suvereno vladao pozornicom, nije imao problema motivirati publiku, koja je pokazala dobro poznavanje materijala u vidu pjevanja. Posebnu atmosferu stvorila je i rasvjeta na pozornici, koja je pratila dinamiku pjesama. Ponekad malo previše jaka, ali ne ćemo cjepidlačiti, jer kad se sve zbroji i oduzme, bio je to dobar koncert. Trebalo je hrabrosti za napraviti dva koncerta za redom, a Vatra je to napravila i više nego prigodno proslavila punoljetni, 18-ti rođendan.

Foto: Goran Berović