Poslušajte novi album Parov Stelara koji će od 26.5. biti u prodaji i u Hrvatskoj!
24. svibnja 2017.
Music Box (10879 Članci)
Podijeli

Poslušajte novi album Parov Stelara koji će od 26.5. biti u prodaji i u Hrvatskoj!

Nakon odličnog koncerta kojeg je održao početkom travnja u zagrebačkom Domu Sportova, Parov Stelar objavio je i novi album ”The Burning Spider”, koji promovira na istoimenoj aktualnoj turneji.

Od petka, 26. svibnja, novi album će se službeno naći u prodaji i u Hrvatskoj, zahvaljujući ekskluzivnoj suradnji matične kuće Parov Stelara, Etage Noir Recordings i Dallas Recordsa i to u CD i dvostrukom vinilnom formatu.

”The Burning Spider” osmi je studijski album ovog austrijskog glazbenika koji je poznat i kao začetnik electro-swing žanra, a prozvan je i kraljem semplinga, metode kojom je ”oživio” i reinterpretirao dionice mnogih glazbenih ikona poput Dukea Ellingtona ili Billie Holiday. Na albumu ”The Burning Spider” se tako, primjerice, pojavljuju legendarni teksaški bluzer Sam Lightin’ Hopkins te Mildred Bailey i Stuff Smith, izvođači iz originalne swing ere.

Parov Stelar je na novom albumu predstavio i svoj novi, pomalo drukčiji zvuk, napravivši odmak od svog prepoznatljivog electro-swing ugođaja pa je tako u prvi plan stavljen ”Step two”, funky-disco plesni singl, na kojem, kao vokalistica, gostuje i njegova supruga, multimedijalna umjetnica Lilja Bloom. U jednom od razgovora uoči koncerta u Zagrebu, Parov Stelar je za ”The Burning Spider” rekao sljedeće:

”Mislim da sam s novim albumom pokušao izbjeći žanrovsko razmišljanje. Upravo na “The Burning Spider” možete pronaći toliko različitih puteva i pravaca, od bluesa preko elektro swinga do elektroničke bass glazbe. Idealna prednost kod Parov Stelara jest da nikada nije zapeo u jednom smjeru, iako je prepoznatljiv po electro swingu. Međutim kada bolje pogledaš, kreće su u najrazličitijim pravcima. Za mene bi bilo dosadno da sam samo ‘pop’ artist. Život ima više boja od jedne!”

Osim novog albuma u prodaji, fanove Parov Stelara obradovat će i informacija da će, na jesen, ”The Burning Spider” turneja još jednom posjetiti našu regiju i to 21. listopada u Ljubljani, u organizaciji agencije Mars koncerti.

Album možete poslužati ekskluzivno na Deezeru.

Izvor: Dallas Records

Foto: Nikola Knežević