FOTOGALERIJA: Sea Star festival – nulti dan
26. svibnja 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

FOTOGALERIJA: Sea Star festival – nulti dan

Počeo je Sea Star festival, koji se po prvi put, u organizaciji Exit tima, održava u Umagu u kompleksu Stella Maris.

Na nekoliko pozornica u 4 dana festivala bit će održano niz koncerata, od hip-hopa i elektronske glazbe, do žestokog rocka i alternativne glazbe. Nultog dana festivala nastupila su domaća imena, M.O.R.T., Kandžija i Gole žene, Rambo Amadeus, Kawasaki 3P i S.A.R.S. Dakako, riječ je o imena koja su nastupila u Nautilus areni, a na ostalim pozornicama publiku su zabavljali razni DJ-i.

Veliko regionalno EXIT Ljeto ljubavi pokrenuto je u duhu ljubavi, tolerancije, glazbe i sporta, kada su sinoć otvorena vrata prvog Sea Star festivala u prelijepom resortu Stella Maris u Umagu.

Prvi dio ceremonije otvaranja obilježili su biciklisti koji su u prethodnih 5 dana prešli 660 km puta od Novog Sada do Umaga. Prijateljstvo gradova u kojima se održavaju sva četiri Exitova festivala, EXIT u Novom Sadu, Sea Star u Umagu, Sea Dance u Budvi i Revolution u Temišvaru, potvrđena je i u spektakularnoj završnici ceremonije otvaranja na kojoj su vaterpolo reprezentativci iz četiri države regije poslali snažnu poruku prijateljstva i zajedništva! Ovaj mali regionalni all-star kvartet činili su Kozmin Radu, kapetan rumunjske vaterpolo reprezentacije i najbolji strijelac Svetskog prvenstva u Šangaju, Ognjen Stojanović osvajač olimpijskog i svjetskog zlata, Miloš Šćepanović, kapetan Crne Gore i osvajač brojnih medalja sa svih europskih i svjetskih natjecanja i Jakob Merčep, najbolji pucač aktualnog juniorskog prvaka svijeta, reprezentacije Hrvatske. Nakon što je svjetski megacar Rambo Amadeus uz pomoć istarskog heroja Šajete izveo publiku na obale morske lagune u centru festivala, vaterpolisti su skokovima u vodu započeli finalnu ceremoniju. Vaterpolo lopta koju su im biciklisti donijeli iz Novog Sada, na sebi je sadržavala potpise čelnih ljudi Novog Sada, Umaga, Exita i Istraturista, te i samih sportaša! Nakon što je najmlađi vaterpolist iz dubrovačkog Juga ubojitom ljevicom pogodio vodenu lepezu koja se dizala preko 10 metara u zrak, iz nje se pokrenuo spektakularan vodeni hologram! Ovaj vizualni performans sadržao je neke od najvažnijih poruka iz originalnog Ljeta ljubavi 1967. godine, za koje se EXIT zalaže i danas 50 godina kasnije. U duhu festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi, i sam kraj ceremonije bio je rezerviran za prvi od dva velika vatrometa tijkom festivala.

 

Prethodnu je večer otvaranja novog festivala iz EXIT porodice obilježila i grupa biciklista koja je u četiri dana prešla 660 kilometara iz Novog Sada do Umaga noseći sa sobom EXIT zastavu ljubavi, vaterpolo loptu i poklon gradonačelnika Novog Sada za gradonačelnika Umaga! Zastavu nadnacionalne države EXIT od tri metra širine na kojoj je bio iscrtan simbol ljubavi i prijateljstva, donijeli su Milisav Bosanac, Goran Savuljić, Negomir Gajinov i Boris Novotni. Tijekom raznih dionica, na putu su im se priključivali i biciklisti u Novoj Gradiški i Buzetu, a u samom finišu su im se priključili i trkači koje su predvodili Dušan Kovačević, direktor i osnivač Exita i Ronald Korotaj, direktor Istraturista. Na mostu koji spaja dva kraka novog Exitovog festivala dočekali su ih gradonačelnik Umaga Vili Bassanese i Milovan Popović, direktor TZ Umaga, a tom prilikom je i objavljeno da su Sea Star festival, Istraturist i grad Umag donirali 15 eura za svaki pređeni kilometar, te da je ukupno prikupljeno oko 10.000 Eura za nabavku novog radiološkog aparata za Dom zdravlja u Umagu!

Pogledajte kako je bilo na Nultom danu i kako su protekli pojedini nastupi.

Foto: Nikola Knežević