Zrinka Posavec najavila koncert u Klovićevim dvorima
1. srpnja 2020.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Zrinka Posavec najavila koncert u Klovićevim dvorima

U organizaciji Međunarodne smotre folklora Zrinka Posavec održat će 10. srpnja 2020. u Atriju Galerije Klovićevih dvora koncert pod nazivom  “Tradicijska glazba s potpisom”.

Njezin je moto kako “glas otkriva dušu, strast i želje”, u što su se uvjerili svi koji su do sada imali prilike slušati talentiranu i cijenjenu glazbenicu Zrinku Posavec. Uskoro će publika u Zagrebu imati opet prilike čuti Zrinku i njezine izvrsne glazbenike. Ova iznimno talentirana pjevačica, kantautorica, pjesnikinja i glazbena pedagoginja održava koncerte prožete najljepšim tradicijskim pjesmama, melodijama i stihovima, kao i njezinim autoskim skladbama koje su skladane u duhu tradicijske glazbe.

Na repertoaru će se, u petak 10. srpnja u 21 sat, naći tople starogradske pjesme koje pripadaju Panoniji (“Imam jednu želju”, “Ne vrijedi plakati”, “O, gdje si dušo”), pjesme iz Međimurja (“Protuletje se otpira”, “Dej mi Bože oči sokolove” i pjesme iz njezine Slavonije (“Okreni se divojčice”) te autorske skladbe (“Za tebe”, “Ako želiš moje srce”) i druge. Odabir pjesama naglašava raznorodnost tema i melodija, pjesama rugalica i onih bolnih ljubavnih koje dolaze iz seoskih i gradskih sredina. Na pozornici na otvorenom prostoru pridružit će joj se vrsni glazbenici okupljeni u ansambl: Kristina Bjelopavlović Cesar na klaviru, Mario Igrec na gitari, Borna Šercar na udaraljkama i Goran Delač na kontrabasu.

Ulaznice po cijeni od 50 kuna možete kupiti online ili na blagajni Atrija prije koncerta.