Beach Fossils imaju novi album i s njim dolaze u Močvaru!
31. svibnja 2017.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Beach Fossils imaju novi album i s njim dolaze u Močvaru!

U nizu novih imena koje je Žedno uho Zagrebu predstavilo tijekom 2013. godine tri su se posebno izdvojila, kako zbog toga što je publiku činila dominantno mlađa, studentska populacija koju se sve rjeđe viđa na koncertima novih stranih izvođača, tako i zato što su svaki na svoj način oduševili i pokazali osobiti potencijal.

I dok su Metz beskompromisno bučnim drugim albumom pokazali da nemaju namjeru činiti komercijalne ustupke, Mac DeMarco je doslovno eksplodirao i postao planetarno popularan, Beach Fossils su se pritajili i gotovo 4 godine radili na nasljedniku odlično prihvaćenog “Clash The Truth” albuma.

Somersault” će svjetlo dana službeno ugledati za dva dana, u petak 2.6., no reakcije stranog glazbenog tiska već sad obiluju superlativima i zaključkom kako se čekanje isplatilo. Ono što je prije 8 godina započelo kao solo projekt pjevača i gitarista Dustina Payseura izraslo je u odličan bend koji inspiraciju crpi u pop glazbi šezdesetih, surf rocku, grungeu, shoegazeu, pa čak i countryju, a sam album je po prvi put plod kolektivnog rada svih članova benda, te nekolicine gostiju među kojima se izdvaja Rachel Goswell, pjevačica britanskih shoegaze legendi Slowdive koja je posudila glas za pjesmu “Tangerine”, prekrasan psihodelični pop biser kakvim bi se zasigurno ponosili Stereolab ili The Sea And Cake.

“Somersault” će biti objavljen za Bayonet Records, diskografsku kući koju je prije dvije godine Payseur pokrenu zajedno sa suprugom, a koja je široj javnosti postala poznata 2016. godine kad je svoj drugi službeni album na njoj objavila izvrsna Frankie Cosmos.

Trojac iz Brooklyna u Močvaru dolazi 10.9., ulaznice po promotivnoj cijeni od 55 kuna kreću u prodaju u utorak 6.6. u Dirty Old Shopu (Tratinska 18 ) i Rockmarku (Berislavićeva 13),  a po toj cijeni moći će se kupiti do 18.6. Od 19.6. cijena će im biti 65 kuna, na ulazu kluba 80 kuna, a dostupne su i putem webova Rockmarka i Dirty Old Shopa.