Roger Waters objavio dugoočekivani novi studijski album
3. lipnja 2017.
Music Box (10880 Članci)
Podijeli

Roger Waters objavio dugoočekivani novi studijski album

Roger Waters je u petak, 2. lipnja objavio album “Is This The Life We Really Want?”, svoj prvi rock album u 25 godina.

Glazbenik poznat kao kreativna snaga koja stoji iza legendarnih Pink Floyda, objavio je dugoiščekivani album za Columbia Records/Menart. Uz to je Waters krenuo i na američku turneju: Us+Them Tour. Na turneji se Waters dotaknuo i Trumpa, a generalno je show presjek Watersove karijere,  povezan jednom općenitom temom.

Watersov posljednji album, “Amused To Death” iz 1992., bio je proročanska studija popularne kulture, istraživanje moći televizije u razdoblju Zaljevskog rata. Ovaj dugoiščekivani nasljednik tog albuma je nepokolebljiv komentar modernog svijeta i nesigurnih vremena. Nadolazeći album je poput klasika Pink Floyda, primjerice “Animals” and “The Wall”.

Album je producirao i miksao Nigel Godrich (Radiohead, Paul McCartney, Beck, U2, “From the Basement”).

“Is This The Life We Really Want?” uključuje 12 novih pjesama Rogera Watersa, a dostupne su na duploj 180 gramskoj ploči i na CD-u. Album će u Hravtskoj biti u prodaji od sljedećeg tjedna.

Rogeru Watersu (vokal, gitara, bas), su se na albumu pridružili: Nigel Godrich (aranžmani, klavijature, gitare), Gus Seyffert (bas, gitara, klavijature), Jonathan Wilson (gitara, klavijature), Joey Waronker (bubnjevi), Roger Manning (klavijature), Lee Pardini (klavijature) i Lucius na vokalima (Jessica Wolfe,  Holly Proctor)

Stihove za pjesmu “Wait for Her” napisao je Roger Waters, a nadahnuo ga je engleski prijevod nepoznatog autora, odnosno “Lesson from the Kama Sutra (Wait for Her),” Mahmouda Darwisha.