Još 10 dana do velikog koncerta Andréa Rieua u zagrebačkoj Areni
5. lipnja 2017.
Music Box (9676 Članci)
Podijeli

Još 10 dana do velikog koncerta Andréa Rieua u zagrebačkoj Areni

Megapopularni dirigent i virtuoz na violini Andréa Rieua i njegov Johann Strauss Orchestra, koji 15. lipnja prvi put nastupaju u Hrvatskoj, bilježe dosad neviđeni interes među domaćom publikom.

Hrvatsku i susjednu Sloveniju zahvatila je prava koncertna groznica! U samo nekoliko tjedana koncertni spektakl Andréa Rieua i Johann Strauss Orchestra oborio je rekord u prodaji ulaznica i u bogatoj glazbenoj ponudi postao najtraženiji događaj sezone. Za sve poznavatelje Andréa Rieua i njegovog opusa ovo nije nimalo neobično, jer je šarmantni Nizozemac u karijeri prodao više od 40 milijuna albuma, njih 30 završilo je kao broj 1 na svjetskim top listama a njegove nastupe u godini pogleda čak 600.000 obožavatelja.

U čemu je Rieuova glazbena čarolija? Ovaj „kralja valcera“ i „glazbenik s karizmom Elvisa“, kako su ga prozvali međunarodni mediji, postao je najpoznatiji po svome pristupu klasičnoj glazbi koju nastoji maksimalno približiti široj javnosti. Svaki njegov nastup poseban je i drugačiji od prethodnog. Raskošnom scenografijom i kostimima te repertoarom koji se sastoji od najljepših valcera i najvećih filmskih, opernih, pop, rock hitova i hitova iz mjuzikla kroz tri desetljeća Rieu je osvojio međunarodnu glazbenu scenu i zaradom pretekao neka od najvećih imena showbusinessa. Tako je prikazivanje open air koncerta iz njegovog dvorca u Maastrichtu 2015. u britanskim kinima nadmašilo kino – koncerte grupa One Direction i Take That, a 2013. osvojio je Billboardove liste zarade od turneja te uz Madonnu i U2 daleko iza sebe ostavio pop zvijezdu Justina Biebera.

Put do uspjeha Rieu je započeo skromno, svirajući na svadbama, što mu je predstavljalo dobrodošao odmak od svijeta klasične glazbe. Početkom 1988. osnovao je Johann Strauss Orchestra sa samo 12 glazbenika, da bi s vremenom postao najveći privatni orkestar na svijetu sa 150 članova koji ove godine slavi 30. obljetnicu postojanja. S ovim će orkestrom, nakon serije koncerata u Južnoj Americi, Australiji te Zapadnoj Europi, Rieu u organizaciji Star produkcije prvi put nastupati i u Hrvatskoj. Usprkos brojnim uspjesima, jedna mu je želja do sada ipak ostala neostvarena – nakon što je nastupima pokorio svih šest kontinenata, sljedeću pozornicu želio bi postaviti na Mjesecu!

A svi oni koji bi ipak željeli ostati na Zemlji ulaznice za najavljeni spektakl u Areni Zagreb mogu nabaviti u sustavu Eventim ili na službenoj stranici Andrea Rieua www.andrerieu.com. Cijene ulaznica kreću se od 290 kuna.