Talijanska hip hop legnda Maurizio The NextOne dolazi u Zagreb!
7. lipnja 2017.
Music Box (11070 Članci)
Podijeli

Talijanska hip hop legnda Maurizio The NextOne dolazi u Zagreb!

Nova organizacija za promoviranje hip hop, break dance kulture Fat city grooves ugostit će 17. lipnja u klubu Boogaloo talijansku legendu hip hop zvuka Maurizio The NextOne.

Na premijernom gostovanju u Hrvatskoj Maurizio će kroz B boy dj set u maniri stare škole uz pomoć dva gramofona i mixera manipulairati  najtvrđim ritmovima s vinilnih ploča iz svoje bogate kolekcije uz podršku domaćih izvođača: MC Tone Tuoro, DJ Bijan, DJ Noki Nole .

Maurizio poznat i pod imenom The NextOne smatra se jednim od najvećih živućih b-boy legendi  i začetnikom hip hopa u Italiji. Osim toga Maurizio je ozbiljan kolekcionar gramofonskih ploča, s kolekcijom od preko 20 000 primjeraka. Njegov doprinos i posvećenost hip hopu prepoznati su diljem svijeta zbog čega ga često pozivaju kao sudca na breakdance natjecanjima. S obzirom na iskustvo, talent i vještine koje posjeduje Maurizio takođe diljem svijeta gostuje kao predavač na radionicama različitih tema: break dance, DJ-ing, produkcija u hip hopu. Posebno cijenjen kao DJ, Maurizio često posjećuje klubove gdje mixanjem vinyla predstavlja viziju spajanja bubnjarskih breakova različitih žanrova u cilju stvaranja uzavrele plesne atmosfere. Maurizio The NextOne surađivao je s hip hop legendama kao što su Rakim, Gang Starr, Afrika Bambaataa, Kool DJ Herc, Tony Touch, Das Efx, Common, De la Soul, Group Home, Mc Solar i drugi. Kao poseban gost, Maurizio je vrtio na mnogim jamovima i hip hop događajima diljem svijeta.

Break danceom se počeo baviti  1984. te je od tada aktivan na hip hop sceni kao DJ, tekstopisac i producent, surađujući s raznim nezavisnim i većim diskografskim kućama. Tijekom osamdesetih, Maurizio je inspiraciju pronalazio u legendarnim filmovima poput Flashdancea, BeatStreeta, WildStylea i Style Warsa. U svijetu breakdancea cijenjen je zbog svojeg originalnog plesnog stila i kreativnosti.  U devedesetima se preselio u SAD, gdje je postao članom slavne skupine Rock Steady Crew. Također je sudjelovao u prvoj hip hop glazbenoj turneji, Jam on the Groove. Potaknut tim iskustvima, u suradnji s Mr. Wigglesom, izdao je svoj prvi video pod nazivom Incredible Bboy VOL 1.
U Italiji je osnovao diskografsku kuću Next Level Entertainment i izdao album The Next Diffusion: Straight From Da Heart, na kojem su se pojavili kum hip hopa Afrika Bambaataa i mnogi drugi.

Maurizio The NextOne nakon više od 30 godina bogate karijere premijerno gostuje u Hrvatskoj što je obavezna  lektira za sve strastvene ljubitelje hip hop ritmova, ali takođe i najkvalitetniji plesni događaj tog dana za sve ostale koji  uživaju u plesu i dobroj zabavi.

Ulaznice po promotivnoj cijeni od 40kn mogu se kupiti sve do 16.6. u klubu Boogaloo, Grada Vukovara 68, Free bird music shopu, Tratinska 50 i online putem Entrio sustava.  Nakon promotivnog perioda cijena ulaznice na dan događaja iznosit će 50Kn.

Program radionica i prezentacije:

PETAK 16.06.
20:00h Break dance RADIONICA sa Maurizio The NextOne
– cijena radionica: 75kn
– Pogon Jedinstvo (Trnjanski nasip bb, 10000 Zagreb)
– prijave – breakitoutjam@gmail.com

SUBOTA 17.06.

16:00h BREAK IT OUT JAM @ AKC MEDIKA (Pierottijeva 11, 10000 Zagreb)

Ulaz: besplatan