Markiz kao predgrupa Nouvelle Vagueu u Boogaloou
12. lipnja 2017.
Music Box (10906 Članci)
Podijeli

Markiz kao predgrupa Nouvelle Vagueu u Boogaloou

Zagrebački rock’n’roll bend Markiz nastupit će prije Nouvelle Vague, na koncertu koji će ovaj francuski bossa-nova sastav održati 23.lipnja u Boogaloo clubu.

Markiz je nastao tijekom 2009. godine. Prvi studijski album snimili su u suradnji s jednim od najboljih domaćih rock producenata – Denykenom. Albumu „Savršeni svijet“, glazbeni kritičari dali su visoku ocjenu i svrstali ga među najbolje albume 2010.godine, a singl „Naivac“ zauzima visoka mjesta na top listama. U ranu jesen 2010. godine bend objavljuje drugi singl za pjesmu „Grad“, koja postaje najveći jesenski hit u Hrvatskoj. Uspjeh benda potvrđuje i nekoliko i nominacije za Porin kao i nagrada za najemitiraniji singl na Rockoff festivalu 2014. Krajem 2016. godine bend je snimio i vokalnu suradnju s Mirelom Prisela Remi iz grupe Elemental u pjesmi „Predaja“ a u veljači 2017. izašao je hit singl „DaDaDa“. Stalnu postavu benda sada čine Ines Mlinarić Stakić, Andrej Babić, Luka Putica, Ivan Vranješ i Marko Tomljanović.

Jako nam je zanimljivo što ćemo nastupiti ispred Nouvelle Vague, jer se radi o sjajnom bendu vrhunskih glazbenika, fantastičnih vokalistica na čelu s dvojicom pokretača – Olivierom i Marcom“ kaže Andrej pred nastup u Boogaloo clubu i dodaje: „Oni su jedan od onih bendova koje možete slušati satima, njihova glazba je opuštajuća a aranžmani jako interesantni i daju pjesmama neku sasvim novu dimenziju. Možda ih riječ “cool” najbolje opisuje.

Popularni francuski bossa-nova bend Nouvelle Vague nastupit će u Zagrebu u sklopu svjetske turneje na kojoj promoviraju izuzetno hvaljeni album “I Could Be Happy”. Vjerni fanovi širom svijeta učinili su da ovaj bend stekne reputaciju uvaženog aražmanskog ali i autorskog tandema koji čine Marc Collin i Olivier Libaux. Četiri do sada objavljena albuma prodana su u preko milijun primjeraka širom svijeta. Nouvelle Vague svojim obradama redefiniraju najznačajnije periode iz povijesti rock’n’rolla, otvarajući novu, neodoljivu, šarmantnu i brazilskim ritmovima inspiriranu dimenziju poznatih pjesama.

Nouvelle Vague je dosad održao više rasprodanih koncerata u Zagrebu. Uz pomoć benda Markiz, možemo očekivati da će nam i ovaj nastup u Boogaloo klubu nakon 23.lipnja ostati u lijepom sjećanju!

Ulaznice su u prodaji po cijeni 180 kn, na dan i na blagajni kluba 200 kn. Možete ih nabaviti na svim prodajnim mestima Ticketshopa, u Boogaloo-u, kao i online na www.ticketshop.hr