Zabavom u kinu Europa počinje šesta sezona Frooom!-a
12. lipnja 2017.
Music Box (11099 Članci)
Podijeli

Zabavom u kinu Europa počinje šesta sezona Frooom!-a

“Kako skuhati film? Ležati na podu na leđima sat ili dva, a može i manje. Gurkati se međusobno laktovima i toptati nogama. Glasno se smijati, revati, lajati, hukati, coktati, frljiti, frktati, ciktati, cviliti, zviždati i pjevati. Zatim sve dobro promiješati i podgrijati na ljetnom suncu. Servirati promišljeno i nenadano.”

Početak šeste sezone filmske škole Frooom! Bacači sjenki zajedno sa svojim partnerima kinom Europa, programom Bibijada i OŠ Dr. Ivan Merz obilježavaju jedinstvenim filmsko-glazbenim događanjem za najmlađe, mlađe, starije i stare.

U nedjelju 18. lipnja od 16 sati filmska škola za djecu i mlade Frooom! se nakratko useljava u prostore svog prijatelja kina Europa. Od 16 sati u predvorju kina održavat će se koncert benda Elektrošok iz škole-prijatelja Dr. Ivan Merz. Elektrošok će dodatno zagrijati vrući ljetni dan, a potom će uslijediti skok u hladan bazen, kroz filmski program koji počinje u 17 sati. Predvodit će ga kratki dokumentarac Skakaonica, film o jednostavnom skoku, koji s 10 metara visine ne izgleda više tako jednostavno, nakon čega je na rasporedu projekcija filma Moj život s Tikvicom.

Ulaz na program je besplatan.

Frooom! je inovativni program filmskog i medijskog opismenjavanja za djecu i mlade  od 8 do 16 godina, koji će se održavat u vrijeme ljetnih školskih praznika, u periodu od 19. lipnja do 14. srpnja, u Osnovnoj školi Dr. Ivan Merz u Zagrebu.

Petodnevne radionice se održavaju od ponedjeljka do petka od 9 do 16 sati u grupama od maksimalno 16 sudionika. Edukacija uključuje osiguranje svih polaznika te kvalitetan topli obrok, a odvija se uz stalnu prisutnost iskusnog psihologa.

Edukacijski program je zamišljen kao proces interakcije različitih umjetničkih i kreativnih disciplina kroz praktičan rad. Frooom! kroz tri razine programa upoznaje djecu prvenstveno s njima samima te njihovim stvaralačkim i ljudskim potencijalima. Kroz zabavu i igru ih podučava filmsku povijest, tehnike i postupaka, te predstavlja antologijska i najnovija filmska i medijska ostvarenja.

Integralnim pristupom neformalnom obrazovanju, koji uključuje različite vidove suvremene umjetnosti i drugih društvenih znanja – od filmske tehnike, dramaturgije filma i pisanja scenarija, preko glume/performansa i prostornih forenzika do sistemskih konstelacija, brake-dancea, parcura, animacije i VJ-inga, voditelji Frooom!-a s djecom prolaze team building te spajaju dječji i odrasli svijet.

 

Bacači sjenki su višestruko nagrađivana neprofitna organizacija iz Zagreba koja je u svom 16-godišnjem radu i javnom djelovanju ostvarila više od 150 suradnji s profesionalcima iz više od 30 zemalja svijeta te realizirala više od 50 edukativnih, kazališnih i filmskih projekata i manifestacija na 4 kontinenta. Uspješno i bez poteškoća isprepliće međunarodnu suradnju, kazališne izvedbe, urbane intermedijalne projekte, aktivizam, pedagoški rad, video umjetnost te selektorsku praksu u cjelovito umjetničko djelovanje.

Više informacija i prijavnicu za FROOOM! pronađite na www.frooom.eu, upite možete slati e-mailom  na frooom.filmskaradionica@gmail.com, te na +385 98 165 81 86 (Boris) ili +385 91 762 4226 (Anja).

Frooom! Financijski podržavaju Ured za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, Hrvatski audiovizualni centar i Agencija za elektroničke medije, a dio programa se financira i kroz Savez udruga Clubture.

Partneri: Kino Europa, OŠ Dr. Ivan Merz, Hrvatski filmski savez, Radar film.