Novi singl Parnog valjka, “Ljubav”, dobio umjetničku video priču
14. lipnja 2017.
Music Box (9659 Članci)
Podijeli

Novi singl Parnog valjka, “Ljubav”, dobio umjetničku video priču

Parni valjak, nakon nebrojenih bezvremenskih hitova i izvanrednih novih pjesama “Za malo nježnosti”, “Samo ti (Norma Belle)”, “Prolazi sve, zar ne?” i “Opet se smijem” kojom su u potpunosti oduševili slušatelje i u prvom tjednu emitiranja zasjeli na prvo mjesto službene top 40 liste emitiranja (ovakvi slučajevi su u svijetu nakon 40 godina karijere uistinu raritetni), predstavlja nam spot za njihov aktualni singl koji u jednoj riječi odražava cijelu filozofiju benda – “Ljubav”.

Autor nove pjesme i kreativni motor sastava, Husein Hasanefendić Hus, za pjesmu je rekao:
“Mislim da je poruka pjesme sama po sebi jasna, nema tu neke filozofije. Ljubav kao stav, kao način života, kao osjećaj s kojim hodaš kroz grad može biti odgovor na ovaj užas koji se dešava i kod nas i u svijetu. Mislim da ona treba biti motor pokretač svega što čovjek radi.”

Novi singl Parnog valjka, “Ljubav” sjajna je rock pjesma u kojoj Valjak pokazuje sve ono što gradi kontinuirano, uporno i uspješno već 40 godina – izvanrednu svirku i kemiju benda koja se odražava u energičnom, rockerskom aranžmanu, Akijev vokal neponovljive izražajnosti i emocije te autorski pečat Huseina Hasanefendića Husa koji nam je poklonio još jednu pjesmu s potencijalom istinskog evergreena.

Pjesma je atraktivan, suvremen video spot dobila u režiji Splićanina Hrvoja Zuanića, koji je Valjku napravio i spot za hit “Opet se smijem”. Video broj koji kombinira atraktivne koncertne kadrove benda i zanimljivu, art priču sniman je na više lokacija u Splitu.

Parni valjak jedan je od najdugovječnijih i najpopularnijih sastava u regiji, a povodom 40 godina karijere nalaze se na turneji 2u1 (acoustic+electric) u sklopu koje pune najveće dvorane u Hrvatskoj i regiji. Tako će ovu godinu obilježiti njihovi koncerti u Ljubljani i Beogradu, a jedno od najvećih koncertnih događanja godine svakako će biti i njihov veliki koncert u Areni Zagreb 1.12.

Rasprodani koncerti svjedoče neprolaznoj popularnosti zagrebačkih rockera, a niti diskografski Parni valjak ne posustaje. Croatia Records rođendan im je čestitala “Antologijom”, izdanjem koje na najbolji način daje presjek njihove bogate karijere pune hitova koji su obilježili glazbu ovih prostora. Datum objave “Antologije” Parnog valjka sjajno se poklopio sa objavom novog singla “Ljubav”, kojim ekipa iz Valjka jasno govori – kotrljamo se i dalje, ne planiramo stati, a od nas možete očekivati još mnogo, mnogo lijepih stvari.

Izvor: Croatia Records