Pjesma “Minka” Crvene jabuke dobila video remek djelo
15. lipnja 2017.
Music Box (7305 Članci)
Podijeli

Pjesma “Minka” Crvene jabuke dobila video remek djelo

Nakon uspješne balade “Dolly Bell” s posljednjeg studijskog albuma “2016”, čuvena Crvena Jabuka predvođena legandarnim Žerom predstavila je spot za pjesmu “Minka”.

Malo remek djelo snimljeno u Sarajevu i novootvorenom Žera Baru u Zagrebu napravio je Dalibor Mrdić iz Invenio Filmsa, a kroz prelijepe dijelove glavnog grada Bosne i Hercegovine vodi nas lijepa Elle Vardić. U priči o časnoj i poštenoj djevojci Minki pojavljuje se i prava Minka Čengić, gospođa čiji je život opisan u ovoj pjesmi i koja je video učinila još zanimljivijim i intrigantnijim.

Autor pjesme je Mirko Šenkovski – Geronimo, aranžman je djelo Samira Kadirića dok produkciju potpisuje Dragomir Herendić Dragianni.

Pjesma “Minka” četvrti je singl Crvene Jabuke s albuma “2016”. Prošle jeseni Croatia Records objavila je i CD iz edicije “Greatest Hits Collection” na kojem se nalazi 19 fantastičnih hitova Crvene Jabuke. Tvoreći presjek čitave studijske diskografije ovih velikana regionalnog rocka, izdanje čine pjesme iz svih faza rada benda: od “Bježi kišo s prozora” s njihovog prvog, čuvenog eponimnog albuma “Crvena jabuka”, preko “Nekako s proljeća”, “Sanjam te” i “Tvoga srca vrata”, pa sve do najnovijih hitova, kao što su “Imam neke fore” i “Dolly Bell”.

Takva nevjerojatna dugovječnost najbolje je svjedočanstvo trajne veličine ovog u svakom pogledu kultnog benda čitave regije. 

Izvor: Croatia Records