Poznati hrvatski gitarist Tom Benzon objavio prvi singl i najavio debi solo album
15. lipnja 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Poznati hrvatski gitarist Tom Benzon objavio prvi singl i najavio debi solo album

Tomislav Tom Benzon, nekadašnji gitarist Kojota, Malehookersa i frontman Cool Shakes-a, objavio je svoj prvi samostalni singl i spot, “Blue Train”, s kojim najavljuje i samostalni debi album.

Pjesma  “Blue Train” napisana je za vrijeme ranih 90’ih, tijekom putovanja jednim plavim vlakom, a inspirirana je osjećajima koji su ga u to vrijeme opsjedali radi gubitka velike ljubavi i doma na tada ratom rastrganim prostorima. Single je snimljen u pravom vintage analognom studiju, Sunday Studios u Sv. Nedjelji, a na njemu i gostuje mlada talentirana sinjska pjevačica Luna DeLongpre, pravim imenom Duška Brčić Šušak. Ovaj duet praćen je vrhunskim domaćim glazbenicima; Mirsad Dalipi (bubnjevi), Mario Žuvela (bass/washboard), Robert Vnuk (bariton gitara), Dan Divjak (Rhodes piano), Krešo Oremuš a.k.a. Sonny Boy (usna harmonika) i Igor Milovčić (ukulele). Redatelj video spota je Srđan Šarić, a editirao ga je Mislav Muretić.

Tom Benzon se 2003. godine odselio u London gdje je kao glazbenik ostvario zavidne uspjehe i suradnje. Svirao je s velikanima kao što je Jack Savoretti, išao je na turneje kao član Jools Holland Rhythm and Blues orchestra ( s kojim je nastupio i u rasprodanom Royal Alber Hallu), a nastupao je uz Lucindu Williams i to dva puta na Glastonbury festivalu. Usput je kao student filma započeo i snimanje filmske glazbe. Kao najveći uspjeh na tom polju izdvaja suradnju s Angelinom Jolie na njenom redateljskom prvijencu “In the Land of Blood and Honey”, u kojem je ostvario i manju glumačku ulogu. Od tada se nekoliko puta okušao kao i glavni glumac, između ostalog i u filmu “Smash & Grab: The Story of the Pink Panthers”. Nakon 13 godina rada u Velikoj Britaniji vratio se u Hrvatsku, te sada živi na potezu Zagreb – Los Angeles.