Temelje najboljeg kluba na svijetu trest će osječka DJ-ica Insolate
16. lipnja 2017.
Music Box (10949 Članci)
Podijeli

Temelje najboljeg kluba na svijetu trest će osječka DJ-ica Insolate

Osječka DJ-ica INSOLATE po prvi put zasvirat će 24. lipnja u svjetskom poznatom berlinskom klubu Berghain.

O ovom poznatom klubskom prostoru kruže brojne legende, prvenstveno ona kako se treba obući i ponašati dok se čeka u redu da vas nemilosrdni bouncer kluba Sven Marquardt pusti unutra da osjetite vibru najboljeg kluba na svijetu ili vas ostavi ispred vrata da svoju sreću potražite u nekom drugom klubu, pa sve do činjenice kako kamera nikada nije zabilježila što se događalo između zidova bivše elektrane koja je pretvorena u najbolji klub na svijetu pa je mističnost oko tog kluba tim veća, a interes da se uđe nadilazi kapacitete klub.

Insolate je DJ-ica iz Osijeka, pravim imenom Sunčica Barišić. Ova 35. godišnjakinja svoju je DJ karijeru započela u Osijeku pod aliasom Miss Sunshine, gdje je svirala u klubovima Oxygene i Vega, te polako gradila svoju DJ karijeru. Dvadeset godina posvećenosti poslu dovelo ju je iza DJ pultova festivala Dimensions, Exit, Tomorrowland i legendarnih klubova kao što su berlinski Tresor ili pariški Rex club, te na brojne južnoameričke turneje. Sunčica je vlasnica izdavačke kuće Out of Place, koja izdaje samo vinile a na čija su se prva dva izdanja našle trake Volstera i Insolate, dok na trećem izdanju dvije inozemne techno zvijezde pripremaju svoje trake. Također, ona je i neumorni ambasador techno kulture u svom rodnom Osijeku, gdje je na svojim Traum klupskim večerima polako ‘odgojila’ cijelu jednu generaciju mladih poklonika techno kulture koji redovito posjećuju organizirane partyije na najneobičnijim lokacijama na području grada Osijeka poput osječkog osječkog hangara zračne luke, katakombi, Barutani, a gdje su do sada svirali najpoznatiji inozemni techno DJi današnjice, Rolando, Francois X, Milton Bradley, Etapp Kyle, DJ Deep i Antigone.

Ogromno je to priznanje, ne samo za Sunčicu, već i za cijelu Hrvatsku koja se sve više profilira kao party destinacija, tako da nam je imati DJ-icu s tako respektabilnim životopisom svakako veliki uspjeh. 

O Berghainu doista kruže razne priče i legende, no ono što se definitivno ne može osporiti jest činjenica da je to klub koji je postao techno institucija i mjesto visoke kulture, čime je postao izjednačen s muzejima i klasičnom glazbom. Time je klub koji je poznat po višednevnim partijima zasluženo dobio još jedno priznanje, a to je ono da je i techno kultura kultura koja je u današnje vrijeme jednako vrijedna kao muzeji.

Čast je imati takve predstavnike u svijetu, a na vama je da odete poslušati kakvo to glazbeno putovanje ovaj put sprema Insolate.

I na kraju savjet – don’t forget to go home!