IZVJEŠĆE: Mastodon u Tvornici opravdao Golden Gods nagradu za najbolji live nastup
17. lipnja 2017.
Željka Šimić (19 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Mastodon u Tvornici opravdao Golden Gods nagradu za najbolji live nastup

Kao prvo, sve pohvale LAA-u što su stavili dva sjajna benda zajedno. Ne sumnjam da je logistički bilo vrlo zahtjevno. No, krenimo redom…

Bilo je sjajno prisustvovati punoj Tvornici. Koncert je bio sold out, što se moglo skužiti već pri samom putu prema “mjestu zločina” gdje je bio red stotinjak metara prije ulaza.

Prvi, ali ne i manje bitan na stage je došao Kvelertak, u sat vremena su ubacili svoje najpoznatije stvari, „1985“, „Blodtoirst“, „Bruane Brenn“, „Evig Vandrar“ i „Kvelertak“. Doduše, djelovali su pomalo skučeno na samom početku stagea jer je veći dio bio zatrpan Mastodonovim setom, no to ih nije omelo da zapale nabrijanu publiku (komotno bismo ih mogli drugi puta gledati kao headlinere).

Mastodon se ustoličio četvrti put pred hrvatskom publikom. U ponedjeljak, prije koncerta u Zagrebu osvojili su Golden Gods nagradu za najbolji live nastup. I vraški su je opravdali. Dečki su na turneji, promoviraju novi album
„Emperor Of Sand“ koji je izašao ranije ove godine. I zamijenili su na kratko festivalske pozornice i nastupe pred nekoliko desetaka tisuća ljudi onoj u Tvornici. A sam Troy Sanders je rekao da je ovo najbolja publika na turneji do sad.

Setlista je bila dobra kombinacija starih i novih stvari, tako da je svatko mogao pronaći nešto za sebe. Sama atmosfera je bila odlična, a tome je doprinio i odličan light show. Nakon odsviranih (bolje reći otprašenih) sat i pol, uz animaciju publike od strane bubnjara, bend je pozvan natrag na pozornicu.

Sve u svemu, i publika i bend su bili zadovoljni. Očarali smo jedni druge i mogu reći da ih jedva opet očekujem.

Set lista:
Sultan’s Curse
Divinations
The Wolf Is Loose
Crystal Skull
Ancient Kingdom
Bladecatcher
Black Tongue
Colony of Birchmen
Ember City
Megalodon
Andromeda
Oblivion
Show Yourself
Precious Stones
Roots Remain
Chimes at Midnight
Steambreather
Mother Puncher
Circle of Cysquatch
March of the Fire Ants
Blood and Thunder

Foto: YouTube Screenshot