Svjetski dan glazbe u Slavonskom Brodu uz brojne koncerte na 8 različitih lokacija
18. lipnja 2017.
Music Box (10971 Članci)
Podijeli

Svjetski dan glazbe u Slavonskom Brodu uz brojne koncerte na 8 različitih lokacija

Grad Slavonski Brod s raznim udrugama s područja grada na čelu s Umjetničko-glazbenom udrugom Slavonski Brod organizira obilježavanje Svjetskog dana glazbe, 21. lipnja i to na više lokacija u gradu.

Više od 200 sudionika na 8 koncerata na 8 različitih lokacija obilježit će 21. lipnja – svjetski dan glazbe i ono što je posebno važno za naglasiti svi izvođači iz Slavonskog Broda i okolice će sudjelovati volonterski bez naknade, te su svi sadržaji besplatni za sve posjetitelje.

Na etno stageu na gradskom korzu predstavit će se TS Alfa, TS GMM, Folklorni ansambl Broda, TS Pozitiva, Vijolice, te KUD Krešimir Šimić. Na drugom stageu gradske glazbe, također na korzu, nastupit će Športski plesni klub Astra, vokalni sastavi Marsonettes i Ad Astra, Hrvatsko pjevačko društvo Davor, Harmonikaški orkestar “Bela pl. Panthy” i Gradska limena glazba “Željezničar”.

Na trećem stageu na gradskom korzu, tzv. Acoustic stageu koncert će održati Čvsti momci, Last Minute duo i Deja-Vu. U Glazbenoj školi posjetitelje očekuje koncert klasične glazbe, a u prvom hrvatskom Muzeju tambure koncert Brodskog harmonikaškog orkestra. Na Urban stageu na igralištu Klasične gimnazije u tvrđavi Brod očekuju vas koncerti urbame glazbe. Nastupaju Jaxx Pot, Hatar, Mario Mijatović i Abram.

Ova se manifestacija lijepo poklopila i s Brodskim glazbenim ljetom u sklopu kojeg će na platou ispred Kazališno-koncertne dvorane “Ivana Brlić-Mažuranić” biti održan koncert Marka Tolje i Jazz orkestra HRT-a, a nakon toga nastupaju Dominik & Co..

Definitivno, tvrđava Brod će biti središte događaja jer će tamo biti organiziran i Craft Beer Fest uz koncerte nekoliko bendova, Brodskog Blues Banda, Passivnog Pushacha, Dali Banda i Prorocka. 

Sve satnice koncerata i događanja možete pogledati u nastavku:

Foto: Andrej Smolić