Cambi u novom spotu slavi gradove uz more
22. lipnja 2017.
Music Box (6861 Članci)
Podijeli

Cambi u novom spotu slavi gradove uz more

Pjesma ‘Gradovi uz more’ prva je pjesma koju klapa Cambi iz Kaštel Kambelovca donosi u novoj mladoj postavi, a tema je neiscrpna ljubav i utjeha koju imaju u gradovima uz more.

Gradovi uz more su mjesto njihovog odrastanja, slike spokoja i mira te ambijent u kojem traže svoje osjećaje tuge, sreće i pripadnosti. Ova pjesma je nastavak dugogodišnje suradnje i pečata kojeg je svojim radom daoMatko Šimac, no i prva suradnja s Ivanom Ivaniševićem, s kojim klapa otvara vrata i najavljuje nove projekte. Za aranžman pjesme zaslužni su Igor Ivanović iVinko Didović. To je već provjereni tim koji potpisuje mnoge uspješnice klape kao što su ‘Neprolazna‘, ‘Kamena‘, ‘Prominilo se vrime‘ itd.

– Pjesma ‘Gradovi uz more’ je moja prva skladba koju sam skladao na tuđe stihove. Premda uvijek sve pišem sam i glazbu i stihove, ipak sam ovog puta napravio iznimku. Moj prijatelj Ivanko Ivanišević mi je poslao tekst pjesme, te sam tada u nekim stihovima prepoznao meni blisku osobu koje više nema… to mi je bio strašan motiv… i to je bilo to. Koristim priliku pohvaliti klapu Cambi, Vinka, Tonča i Igora na odličnim aranžmanima i izvedbi, kazao je autor glazbe Matko Šimac.

Autor teksta Ivan Ivanišević dodao je – Svoj autorski rad vezivao sam za bandove koji su se najbolje snalazili u rock i art rock formi i putem tekstova na standardnom jeziku. ‘Gradovi uz more’ moj je prvi tekst na dijalektu i moja prva suradnja sa Matkom Šimcem i klapom Cambi! Izuzetno sam počašćen biti dio ovakve ekipe. Pjesma je u estetskom smislu potpuno uspjela, pohvale i aranžerima i producentu. Nadam se da će uspjeti naći put do što većeg broj slušatelja. “Neka joj je mirno more”  rekao bi Matko Šimac.

Klapa Cambi će s ovom pjesmom nastupiti na ovogodišnjem festivalu Večeri dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu.

Solist u ovoj pjesmi je Božidar Klišmanić koji se odlično snašao u ovakvoj teškoj, emotivnoj temi za sve one koji ove slike Dalmacije doživljavaju svojima, a od samih autora pjesme pobrao je čestitke.

Inspiracija za vizualni identitet ovoga spota bile su stare razglednice i njihov specifičan kolorit. Taj kolorit sam pokušao ubaciti u ovu priču. Zanimljivo je da sam prije par godina snimao starog ribara u Komiži bez neke osobite namjere. Kad sam razmišljao o spotu sjetio sam se tih snimki i odlučio ih spojiti sa klapom iz Kaštela. Osim što im je zajedničko početno slovo i Kaštela i Komiža za mene imaju jednu duboku nit koja ih povezuje u ovoj pjesmi, objasnio je redatelj Matko Petrić.